Sesongdebuten på Aksla stadion endte med 7-0 til de blå fra Ålesund, men det kunne fort ha vært det dobbelte.

Og Katarina Dybvik Sunde var nok en gang i scoringshumør. Hun scoret hattrick, og er nå oppe i hele 10 seriemål på fire kamper. Nr. to på toppscorerlista i avdelinga har tre mål, så det sier sitt om målteften til jenta fra Langevåg.

Denne kampen skulle ha vært spilt for noen uker siden, men da kunne ikke Byåsen 2 stille lag. Fortuna kunne ha takket og bukket og tatt de tre gratispoengene, men de ønsket kamptreninga, og kanskje også muligheten til å styrke målforskjellen.

Og de fikk begge deler. Med sju plussmål er Fortuna nå oppe i 20-2 i målforskjell på sine fire spilte kamper, og selvsagt 12 poeng. Som gir en topoengsluke til KIL/Hemne på andreplass.

Storkamp lørdag

Og kommende lørdag får Fortuna besøk av nettopp KIL/Hemne. Kampen spilles på CLS, siden Aksla stadion er opptatt med KM i friidrett denne dagen.

– Målet er selvsagt tre nye poeng, selv om vi vet at KIL/Hemne er gode. De var i 1. divisjon i fjor, og i en treningskamp i Tyrkia før sesongstart ble det 1-1 mot dem. Men klarer vi å slå dem, begynner det virkelig å se lyst ut for oss, mener trener Elde.

Mandagens kamp mot Byåsen 2 ble totaldominans. Merkelig nok gikk det 20 minutter før 1-0 kom, før den tid hadde Fortuna brent en haug med sjanser. Og slik fortsatte det kampen ut, Fortuna eide ballen og Byåsen 2 lå bakpå med 11 spillere.

Utenom Katarina Sundes hattrick scoret Vivian Saadi 2, Oda Tennfjord og Ingrid Vatne. Saadi spilte kun siste halvtimen, på grunn av et vondt kne.

Frykter frafall

Men det er ikke sikkert at Fortuna får beholde alle sine beste spillere etter sommeren. Og det bekymrer Magne Elde en del.

– En del vurderer studier andre steder, her kan nevnes Vivian Saadi, Camilla Smith-Nielsen og Ida Kroken. Og kanskje flere også. Mens storscorer Katarina Sunde også er i tenkeboksen i forhold til hva hun skal gjøre fra høsten av. Dette med frafall er dessverre noe vi opplever hvert år, men vi gjør det beste ut av situasjonen uansett, sier Elde.