Onsdag kveld ble det iverksatt en redningsaksjon ved Rørsethornet etter at det ble meldt om at mannen hadde falt i fjellet.

Ved 23.45-tida opplyste politiet at mannen hadde omkommet. Mannen var fra lokalområdet og de pårørende var da varslet.

Mannen ble hentet ut av redningshelikopter, opplyste politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Sammen med familie

Operasjonsleder Arild Reite opplyser til VG at politiet fikk melding om fallet like før klokken 21.30 onsdag. Ifølge politiet var mannen sammen med familiemedlemmer på fjellet.

Mannen ble funnet under skrenten der han falt og en lege konstaterte at mannen var omkommet.

– Han var på toppen av Rørsethornet da han falt. Det har vært nevnt at sykdom kan ha vært årsak til at han falt utfor, men det er ikke bekreftet. Vi vil snakke med de to vitnene i løpet av dagen for å undersøke dette, sier operasjonsleder Arild Reite til Romsdals Budstikke.

Vitnene var to unge kvinner i nær slekt med mannen.

Krevende terreng

Rørsethornet ligger 659 meter over havet i øykommunen Midsund. Det er merket sti på steintrapper hele veien opp. Fjellturen er bratt enkelte steder, og det er en luftig egg over til Ræstadhornet, ifølge Visit Nordvest.

Det var politiet i Møre og Romsdal som håndterte aksjonen videre onsdag kveld.

Et ambulansehelikopter var også involvert i redningsaksjonen, men på grunn av terrenget i området var det nødvendig å kalle inn et Sea King redningshelikopter. Dette helikopteret har heiseutstyr til fjellredning.