Regjeringspartiet går fram med 3,2 prosentpoeng til 28,4 prosent, mens SV går fram 0,7 prosentpoeng til 8 prosent.

– Det er et mål å ta flere velgere fra Frp. Når disse oppdager at Frp i regjering er blitt et parti som prioriterer den økonomiske eliten foran vanlige folk, bør det være mulig, sier SV-leder Audun Lysbakken til avisen.

Fremskrittspartiets assisterende parlamentariske leder Helge André Njåstad tror ikke SV skal klare å lokke til seg så mange Frp-velgere. På målingen går partiet tilbake 1,6 prosentpoeng til 14 prosent.

– Skattelettelsene med vår regjering har for det meste gått til vanlige folk – bare se på dem som gjelder bilavgifter. SV må gjerne ønske seg flere velgere. Men det er SV som går for økte skatter og avgifter. Det liker ikke våre velgere, sier han.

Høyres parlamentariske nestleder Svein Harberg sier til NTB at også andre målinger i mai bekrefter partiets fremgang.

– Jeg tror velgerne ser det går bra i Norge, og gir Høyres politikk litt av æren for det. Mange piler peker i riktig retning på viktige områder som skole, økonomi, ledighet og helse. Det gjelder at vi ikke blir selvtilfredse, vi må kjempe for velgernes tillit hver dag, sier han.

Arbeiderpartiets oppslutning på 23,5 prosent (-0,3 prosentpoeng) er femte måling på rad med under 25 prosent for partiet, og den tiende med under 30 prosent oppslutning.

Ellers faller KrF under sperregrensen på 4 prosent (-1,1 prosentpoeng) etter seks måneder over grensen. Der har KrF selskap av Venstre som får en oppslutning på 3,2 prosent (-0,5 prosentpoeng).

Sp går tilbake 1,3 prosentpoeng til 10,6 prosent og MDG 0,1 prosentpoeng til 2,9 prosent, mens Rødt går fram 0,6 prosentpoeng til 3,4 prosent.