Da Reiten sa ja til førsteplassen på KrF-lista i Møre og Romsdal stilte han som et nærmest ufravikelig krav at partiet sa nei til samarbeid med Ap og forble et tydelig borgerlig parti.  Nå går Reiten og KrF sammen med blant andre Ap, SV og Senterpartiet i en kraftig innstramming av vikarbyråbransjen. Innstramminger både regjeringen og NHO har advart kraftig mot.

- Reiten og KrF truer verftsindustrien gjennom det de her gjør, sier Høyres Marianne Synnes.

Det avviser Reiten og går til Bibelen for å forklare partiets standpunkt i saken.

- Budskapet fra bibelen er å stå opp for de svake. Vi ser nå arbeidstakerne stiller stadig svakere og at organisasjonsgraden går ned. Det er bakgrunnen for at vi nå ønsker å ta grep, sier Reiten.

Dette skjer som en del av behandling av ny arbeidsmiljølov som skal tre i kraft fra nyttår. Et flertall på Stortinget legger nå inn i loven av det kun er virksomheter som er bundet av en tariffavtale inngått med fagforening med innstillingsrett, som kan avtale tidsbegrenset innleie av arbeidskraft fra bemanningsforetak. Videre pålegger flertallet i Stortinget vikarbyråene å tilby sine ansatte faste stillinger og at videre utleie til bedrifter må skje ved at arbeidstakere hentes fra en pool av fast ansatte i vikarbyråene.

- Dette vil tvinge bedriftene selv til å måtte begynne å ansette folk midlertidig. Vi støtte tre-parts samarbeidet i arbeidslivet, men vi mener kravene som her legges inn er en form for tvangsorganisering, sier Synnes.

Reiten er uenig.

- Vi trenger ikke bruke verken marxisme eller liberalisme for å forsvare våre standpunkt. Vi er et kristendemokratisk sentrumsparti. Vi har alltid vært opptatt av familiens rolle. Ved at arbeidstakerne har gode og forutsigbare ansettelsesforhold styrker det muligheten til et godt og forutsigbart familieliv, sier Reiten.