Sparebanken Møre Arena er eid av Ålesund kommune. Rehabilitering av hallen med skifte av tak skal opp som sak i bystyremøtet 7. juni.

Hallen stod ferdig i mai 1998. Den er i sin helhet utleid til Ålesund Storhall AS som nå må regne med økt husleie, ifølge sakspapirene signert Birger M. Hjelle i Ålesund Kommunale Eiendom (ÅKE).

Dette i henhold til leieavtalen der det står at rehabiliteringskostnader som nytt tak skal dekkes gjennom økning i husleien.

Fukt og råte

En kontroll av taket gjort i 2017 avdekket skader på taktekkingen, noe som skal kunne forventes etter 20 år, skriver Hjelle. I tillegg ble det funnet fukt- og råteskader i undertaket. «Lett-Tak» som var takleverandør og som skrev befaringsrapporten i juni i fjor, anbefaler at råteskadene utbedres så fort som mulig, og at hele taket tekkes om etterpå.

Dyrt

ÅKE har innhentet tilbud som viser at et nytt tak vil koste 8.437.541 kroner, inkludert en reserve på 780.000 kroner, dersom råteskadene er verre enn antatt.

ÅKE ber om at kommunens investeringsbudsjett for 2018 økes med 8,5 millioner til skifte av tak på Sparebanken Møre Arena.

Det økte låneopptaket dekkes ved økt husleie.