Vi snakker om golfjenta Emilie Øverås fra Ålesund, til daglig student ved Wang Toppidrettsgymnas i Oslo.

Ungdoms-OL skjer i oktober, men allerede nå er det klart at Emilie blir Norges representant i lekene om fire måneder. For kriteriene tilsier at den som vinner to av tre runder i norgescupen for junior, er kvalifisert. Først vant Emilie i Stavanger i mai, før hun sist helg gikk til topps i Srixon Tour på Meland ved Bergen.

Er i god form

– Jeg spiller bra for tiden, sjøl om det er små detaljer som kan gjøre det enda litt bedre. At jeg nå er klar for ungdoms-OL tilsier at jeg har innfridd ett av de store målene for året. Det neste på programmet for min del er treningssamling og så en turnering i Sverige. Før det blir lag-EM for junior også der, sier Emilie Øverås.

I Sverige får hun blant annet møte den tidligere verdensstjernen Annika Sörenstam.

– Det ser jeg fram til, sier 18-åringen.

Hun vant i Bergen med 221 slag over tre runder (71-72-78 slag på hver av runden) og var tre slag bedre enn Franziska Sliper, Sola Golfklubb, på 2. plass. Øverås spiller for Oslo Golfklkubb siden hun studerer i hovedstaden.

Øvrige lokale plasseringer: 8. Oda Sofie Kilsti 241, 12. Emilie Myklebust Bjørge 246 og 14. Julia Myklebust 248 slag.

Wilhelmsen vant også

I gutteklassen ble det også sunnmørsk triumf da Markus Wilhelmsen, Ålesund Golfklubb, gikk til topps med 216 slag, tre under par etter serien 71-69-76. Han vant foran Sander Akeren, Oslo, med 219, mens unge Jakob Stubhaug (16) sørget for at Ålesund GK fikk to pallplasser som nr. 3 med 223 slag totalt. I gutter 15 år ble det en sterk 2. plass til Aleksander Bjørge, ÅGK.

– Det jobbes meget bra i Ålesund Golfklubb med juniorspillerne. De skal virkelig være stolte at det de har fått til der, sier kommunikasjonssjef Tom Rosenvinge i golfforbundet.

Og stolt er sportslig leder Endre Fagerstrøm i ÅGK.

– Vi står opp mot svære klubber med helt andre økonomiske muskler. Alle våre sju juniorer markerte seg under turneringa i helga, sier Fagerstrøm.

Han ser fram til junior-NM for lag på Solastrand Golfklubbs bane 24. til 26. juni, og lag-NM for senior den 20–22. juli.

– Der stiller vi med nesten med et rent juniorlag. Og målet er opprykk fra 1. divisjon til eliteserien, sier Fagerstrøm.

De beste i gutteklassen, fra v: Sander Akeren, Oslo, Markus Wilhelmsen og Jakob Stubhaug, begge Ålesund. Foto: golfforbundet