– Se her! sier radiografene Jon Ola Flem, Arne Aaslid og Kai Sørensen entusiastisk. De tre viser fram imponerende MR-bilder av blodårene i halsregionen. Vi befinner oss i nyoppussede sjukehuslokaler i Sundgata i Ålesund. Før holdt Medi 3 til her. Nå har Aleris Helse flytta inn og har totaloppusset lokalene. Mandag har privatsjukehuset offisiell åpning, og i den anledning har Sunnmørsposten vært på visittrunde før åpningen.

– Fantastiske bilder! Radiografene har fintestet de nye toppmodellene som tar CT- og MR-bilder. De leiter fram MR-bilder av hånda til radiograf Jon Ola Flem og viser hvordan de får fram forskjellige informasjon med å skifte lag. De virker oppriktig begeistret for kvaliteten på bildene, og i tiden fram til 1. juni da kontrakten med Helse Midt-Norge slo inn har de åpenbart fått testet utstyret godt.

Beste sort

– Dette er virkelig av beste sort, sier radiograf Jon Ola Flem begeistret. Han er blitt med over til Aleris fra Medi 3, etter at Aleris fikk tilslaget på kontrakt med det offentlige helsevesenet.

– Denne nye type MR-maskiner tar mye raskere bilder, kvaliteten på bildene blir bedre, og pasienten ligger kortere tid i maskinen, forklarer han.

Aleris tok over lokalene i januar, og har pusset opp i stor stil de siste månedene. I starten skjedde det veldig fort, og den første operasjonen på privatsjukehuset ble utført 28. februar, forklarer sjukehusleder Elisabeth Slotsvik Kleive, som tok spranget over til det private fra å være avdelingssjef ved akuttmottakene og intensivavdelingene på sjukehuset i Ålesund og Volda da Aleris etablerte seg i byen. Litt under halvparten av personellet i Aleris kommer nettopp derfra.

700 i uka

– Vi forventer å ta imot opp mot 700 pasienter i uka fremover i Ålesund, sier Anita Tunold som er kommunikasjonsdirektør i det private helseforetaket. De har et landsdekkende tilbud av sjukehus- og røntgentjenester fordelt på 14 sjukehus og 13 røntgenavdelinger, og Ålesund blir nå ifølge Tunold utstillingsvinduet:

– Det har blitt utrolig flotte lokaler, og de ansatte har gjort en kjempejobb sier kommunikasjonsdirektøren. De første månedene har Aleris i Ålesund vært et helprivat tilbud, men fra 1. juni leverer de også tjenester som de utfører på vegne av Helse Midt-Norge.

Ifølge sjukehusleder Elisabeth Slotsvik Kleive har det ikke vært vanskelig å rekruttere medisinsk personale til det private sjukehuset.

– Men vi ønsker oss veldig en hudlege, skyter Anita Tunold inn.

Aleris Ålesund har i dag 35 medarbeidere, og av disse er 13 leger. Tilbudet utvides ifølge Kleive kontinuerlig, og de viktigste fagområdene som tilbys i dag er disse: Urologi (sterillisering av menn), ortopedi, gynekologi, mage/tarm (gastro- og koloskopi, plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger, fysikalsk medising, ernæringsfysiologi og slankeoperasjoner, MR, CT, ultralyd og røntgen.

Aleris Helse AS omsetter for ca. 1,6 milliarder kroner og er eid av det svenske selskapet Investor AB.