Sunnmøre:

Redningsaksjon i Sykkylven: Mann gikk seg fast i fjellet

Det ble søndag satt i gang en redningsaksjon etter en mann etter at han ikke kom tilbake fra tur til avtalt tid. Et søkslag fra Røde Kors har nå funnet mannen, og han blir tatt med ned.

Her fra starten av turstien mot fjellet Skopphorn.  Foto: Nils-Harald Ånstad

Nyheter

Politiet i Møre og Romsdal meldte om redningsaksjonen klokka 16.40 etter en mann i 40-åra, ved Skopphornet i Sykkylven på Sunnmøre.

Redningsinnsat er iverksatt med følgende ressurser: Redningshunder fra politi og Norske redningshunder, Røde Kors og redningshelikopter.

Klokka 17.25 meldte politiet at de har kommet i kontakt med savnede. Han er i god behold, men har gått seg fast.

– Vi har klart å lokalisere området savnede er i. Det vil bli sendt inn redningsmannskap for å få ham ned igjen, skrev politiet.

Krevende forhold

Det var tett tåke i området, og derfor ikke mulig for redningshelikopteret å bistå i aksjonen.

Operasjonsleder Erik Mikalsen i politiet i Møre og Romsdal opplyste til Sunnmørsposten at en hundeekvipasje og fem personer fra Røde Kors var på veg opp i fjellet for å finne mannen.

– Mannen skal ha forsøkt å komme seg ned i området mellom Kalddalsvatnet og Tussavatnet, og havnet i et bratt parti. Han innså at han ikke kunne gå videre, og sliter med å orientere seg med tanke på hvor tett tåka er. Det er også glatt på veg opp for bakkemannskapet, så de er nødt til å ta det rolig for å gjøre dette så trygt som mulig, sier Mikalsen.

Klokka 19.15 melder politiet at søkslaget har funnet mannen, som er i god behold og blir tatt med ned fra fjellet.

– Mannskaper fra Røde Kors er hos mannen nå, sier Mikalsen.

Ifølge NRK har mannen vært på fjelltur siden lørdag, og et familiemedlem skulle hente ham 10.30, men han dukka altså ikke opp.