Nytt Island Offshore-skip døpt

Skipet ble bygget og døpt hos Vard i Brevik.

Island Offshore har tro på de innen kort tid vil får kontrakt for Island Diligence.  Foto: G.T. Sandersen

Nyheter

Skipet er et spesialfartøy som skal operere som både hotellskip og utføre offshore service-oppdrag. Skipet har fått navnet Island Diligence, og ble opprinnelig bygget som et supplyfartøy til plattformer, men har seinere blitt bygd om til et hotell- og servicefartøy. Det har kapasitet til å innkvartere hundre personer om bord.

Skipet er 86 meter langt og 18,5 meter bredt og er designet av Rolls-Royce.

– Vi er svært tilfreds med å endelig kunne sette Island Diligence i drift. Vi har stor tro på at servicemarkedet innenfor vind og også offshore blir sterkt framover og at båten vil bli godt mottatt av brukerne. Island Diligence er det sjette PSV-fartøyet i vår flåte som er blitt bygget om til andre formål, og det viser hvor anvendelig denne type tonnasje er, uttaler administrerende direktør Håvard Ulstein i Island Offshore i ei pressemelding.