Direktør: – Vi har totalforbud mot alkohol

Ferjematroser tatt i promillekontroll

Det var under en tilfeldig promillekontroll utført av politiet at to matroser på ferja mellom Geiranger og Hellesylt blåste over lovlig alkoholgrense.

Arkivfoto.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Kontrollen ble utført under vaktskiftet og de to var på veg heim. Begge ble tatt med av politiet til blodprøvetaking og The Fjords, som drifter ferja, avventer nå resultatet fra blodprøvene.

– Det er viktig å presisere at ingen skal forhåndsdømmes. Nå avventer vi blodprøve, forteller direktør Rolf Andre Sandvik i The Fjords.

Han synes hendelsen er trist, men berømmer politiet.

– Jeg synes det er flott at politiet utfører slike kontroller. Det er viktig, for folk skal føle seg trygge når de benytter seg av ferja vår, sier Sandvik, som legger til at selskapet også utfører interne promillekontroller.

– Det viktigste for oss er at det skal være trygt å reise. At passasjerene blir ivaretatt av et mannskap som ikke er påvirket av noe.

Totalforbud

The Fjords har strenge regler når det kommer til å nyte alkohol på jobben. I tillegg til at det er forbudt på selve ferjene er det også forbudt både å innta og å oppbevare alkohol på hyblene som de ansatte benytter seg av.

– Vi har totalforbud mot alkohol så lenge personene er ansatt hos oss. Dette gjelder også etter at de er ferdig på vakt og har såkalt frivakt, sier Sandvik.

Han legger til at dette er det første, og forhåpentligvis eneste, tilfellet de har hatt så langt.

Hele mannskapet ble testet under promillekontrollen.

– Fortsett med kontroller

Sandvik mener det er utrolig viktig at politiet fortsetter å utføre slike promillekontroller. Han sier at selskapet samarbeider tett med politiet i saken og håper det blir flere kontroller fremover.

– Bare se på hvordan det er på Gardermoen. At de kontrollerer pilotene før de skal sette seg bak spakene er utrolig viktig. På samme måte er det viktig at også mannskapet på ferjer som vår kontrolleres, mener han.

Nå venter Sandvik på resultatet fra blodprøvene.

Dersom disse viser promille over lovlig grense på 0,2 vil begge de involverte bli avskjediget.

Etter hendelsen har det vært vaktskifte og ferjen går som normalt på strekningen.