Hareid-ordføreren gikk onsdag ut med pressemelding der han varslet at han ikke er kandidat til å fortsette som ordfører i Hareid, men at han har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at han er kandidat til å være listetopp for Høyre i fylkestingsvalget og dermed også partiets kandidat til fylkesordførervervet.

Men han er ikke alene om å ønske den plassen. Heidi Nakken fra Fiksdal bekrefter overfor Sunnmørsposten at også hun har gitt beskjed til nominasjonskomiteen om at hun er klar for førsteplassen.

– Nominasjonskomiteen har spurt meg hvilke ambisjoner jeg har, og jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for førsteplassen på lista dersom nominasjonskomiteen og partiet ønsker det, sier Nakken.

Leder i nominasjonskomiteen Gerd Marit Langøy sier komiteen ennå ikke har startet en diskusjon om hvem de vil innstille på førsteplassen.

– Vi er ikke kommet dit ennå. Vi kartlegger nå kandidatene sine ønsker. Så vi vil gjennomføre en prøvenominasjon i lokallagene for å få en tilbakemelding om hvem de ønsker. Etter det vil vi starte diskusjonen om hvordan vi vil prioritere mellom de enkelte kandidatene.

– Er det flere kandidater til førsteplassen en Nakken og Riise?

– Det er mange med ambisjoner i Høyre, er alt Langøy har å si til det.

Heidi Nakken er inne i sin første periode som fylkestingsrepresentant.

Før den tid jobbet hun som fylkessekretær for Høyre.

Partiet skal ha nominasjonsmøte i midten av november.

Anders Riise (H) fra Hareid ønsker førsteplassen på Høyre-lista til fylkestingsvalget neste år. Foto: Staale Wattø