Et halvt år forsinka og tre millioner dyrere enn kontrakta tilsa, men dog.

– Deilig. Et omfattende arbeid er gjort, dette er en stor milepæl, sier prosjektleder i Ålesund kommune, Einar Løkken, og ser ut over det nyasfalterte strekket fra krysset ved Sjøvegen, gjennom Osane og opptil bakketoppen i KapteinLinges veg.

Helt siden mars 2016 har vegarbeidet i Skarbøvika pågått, med omkjøring og begrensa kapasitet i hovedferdselsåra.

– Vi har fjerna ugress, og oppgradert fortau eterstatta gamle autovern med nye.

– De gamle avløpsrørene var totalt kollapsa. Nå har vi lagt nye vann- og avløpsrør i det nye fortauet. Tidligere lå disse midt i veibanen, noe som sjølsagt forårsaket unødig hinder i trafikken når vi måtte skulle inspisere kummene, sier Løkken.

Ny vannforsyning

En annen viktig oppgave har vært å utbedre vannforsyningen til sentrum av Hessa. Nå er vannledningen oppgradert helt opp til Notholmen.

Arbeidet skulle egentlig vært ferdig i november 2017, men har tatt lengre tid enn antatt. Blant annet har kabler på begge sider av grøfta krevd stor forsiktighet ved grave- og sprengningsarbeid.

Ikke busslomme til idrettshall

– Det som nå gjenstår er å asfaltere fortauet i Kaptein Linges veg, fra krysset og opp til toppen av bakken, bygge opp og asfaltere fortau på begge sider og legge et nytt lag med jord i skråninga.

– Vi regner med at vi skal være ferdige med alt i løpet av juli.

– Det vi hadde håpt å få gjort, men som det ikke ble ressurser til, var å lage nytt fortau og ny busslomme ved atkomsten til den planlagte idrettshallen, noe som er et krav for å få bygge hallen, sier Løkken.

– Hva blir neste prosjekt?

– De er vi allerede i gang med. Det ene er å lage samleveg med nye fortau og belysning på Flisnes, for å få all trafikken gjennom rundkjøringa. Her skal boliggata ned til Eikenosvågen stenges.

– Det andre er i Spjelkavik. Der skal vi separere avløpsledningen fra den tungt belasta pumpestasjonen, og legge ny vann- og avløpsledning fra elva i stedet.

– Dette er et stort prosjekt, sier prosjektleder Einar Løkken.