Setter kurs mot Island i helgen:

Første ekspedisjonscruiseskip ferdig hos Vard

Fartøyet ble levert til franske Ponant fredag. Lørdag kveld setter det kurs mot Island. Det skriver Vard i en pressemelding lørdag.

Etter planen forlater skipet Søviknes og setter kursen mot Island lørdag kveld.  Foto: Vard

Nyheter

Det var i 2016 at Vard fikk sin første kontrakt på design og bygging av et ekspedisjonscruisefartøy. Senere har det franske rederiet Ponant bestilt ytterligere to fartøy av samme type, samt et isbrytende ekspedisjonsfartøy.

Fem måneder etter at skroget var levert hos Vard Søviknes stod fartøyet ferdig.

– Dette er et stort og omfattende prosjekt, og vi er utrolig stolte over å ha levert vårt aller første ekspedisjonscruisefartøy til riktig tid og med mange lovord fra kunde. Jeg er mektig imponert over innsatsen, fleksibiliteten og pågangsmotet som alle VARD ansatte og våre samarbeidspartnere har vist i dette prosjektet, skriver verfsdirektør Frode Klokk i pressemeldingen.

Stor arbeidsstyrke

Det har vært mange innvolverter i prosessen. Blant annet spesialselskapene i Vard og Fincantieri, samt ansatte fra andre Vard-lokasjoner. På det meste var over 1000 arbeidere i sving.

– Det er høy aktivitet over alt; - alt vi har av bolig-, kontor- og produksjonsfasiliteter er i bruk, og dette gir også gode ringvirkninger til andre aktører i lokalsamfunnet. Et slikt prosjekt gir oppdrag til mange, både i industrien, for lokalt næringsliv og andre arbeidsplasser i regionen, skriver Klokk.

De andre fartøyene tar Vard sikte på å levere i perioden 2018 til 2021.