Heddaprisene deles ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst, og årets 12 priser ble delt ut på Oslo Nye Teater søndag kveld.

Beste mannlige medspiller ble Preben Hodneland for rollen som Eldste McKinley i knallsuksessen «The Book of Mormon». Hodneland har som den noe skrullete mormonen med blomstrete trillekoffert begeistret juryen som skriver at «rollen han tolker er ikke stor, men han har funnet plass til allsidig utfoldelse og nyansert personskildring». I alt fikk musikalen om mormonene tre Hedda-priser, blant dem prisen for årets forestilling.

Are Kalvø fikk også pris for beste scenetekst for sin oversettelse fra amerikansk til nynorsk.

– En forestilling som er blitt et fyrtårn, et fyrverkeri og en fest, med sikker timing i spill, musikk og koreografi, mener juryen.

– Musikalen sparker i alle retninger på en sjelden sjarmerende måte. Det er noe genialt over den, en blir glad i karakterene, sa regissør Vidar Magnussen til NTB da de første leseprøvene startet. ntb

Musikalen har vært en gedigen publikumssuksess og har gått for utsolgte hus siden premieren i september i fjor. Og det er ikke slutt med det. Nå selges det billetter fram til våren 2019.