Familien til kreftsjuke Thomas: Får 30.000 av Giske kommune

– Vi har vedtatt å gi ei ekstraordinær støtte til en familie i en ekstraordinært vanskelig situasjon.

Parallelt med at sønnen er døende med kreft har foreldrene til Thomas Roaldsnes Dahl på Vigra kjempa en økonomisk kamp, etter at retten til pleiepenger forsvant da Thomas fylte 18. ARKIVFOTO: NILS HARALD ÅNSTAD 

Nyheter

Det sier ordfører Harry Valderhaug til NRK Møre og Romsdal etter at formannskapet i Giske mandag gikk inn for å gi familien til Thomas Dahl en engangssum på 30.000 kroner.

Sunnmørsposten har flere ganger skrevet om 18-åringen som er døende av kreft, og den samtidig pågående økonomiske kampen foreldrene har kjempa for å få støtte fra Giske kommune til å pleie sønnen, etter at han fylte 18 år og pleiepengene forsvant. Etter først å ha fått innvilga 15 timers omsorgslønn fra kommunen, fikk de etter å ha klaga 60 timer i måneden, noe som tilsvarer to timer om dagen.


Sylvi Listhaug på hjemmebesøk hos familien til kreftsjuke Thomas Dahl

– Håper hun bruker oss til å hjelpe andre

– Hvis politikerbesøk og mediesirkus kan bidra til at andre familier får bedre hjelp enn vi har fått, er det helt greit at de kommer.


– Det er fint at de gir oss en engangssum for å vise at de bryr seg om oss, men 30.000 hjelper oss i en måned. Vi er takknemlig, men en engangssum hjelper oss ikke videre. Vi trenger ei avklaring på antallet timer omsorgslønn, sier Thomas mor, Liv Astrid Roaldsnes til NRK.

Overfor kanalen understreker Giske-ordføreren at formannskapet ikke kritiserer hvordan omsorgsstønaden til familien blei beregna.

Klagen på kommunens avgjørelse om 60 timer omsorgslønn i måneden, ligger nå hos fylkesmannen.


Giske:

Kreftramma familie vil klage tross økt omsorgslønn

– Kommunen økte antallet timer, men det er fortsatt for lite for oss.