Solberg om Listhaug-innlegg: – Saklig diskusjon hadde vært å foretrekke

Statsminister Erna Solberg (H) mener en saklig diskusjon hadde vært å foretrekke da hun ble spurt om Sylvi Listhaugs (Frp) utspill om eldre.

Statsminister Erna Solberg (H) sier saklig diskusjon er å foretrekke på spørsmål om kritikken mot sin tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp).  

Nyheter

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har fått kritikk etter sitt Facebook-innlegg om nedleggelse av et eldrehjem i Oslo.

«Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?», skrev Listhaug.

Sylvi Listhaug taus om anklager om løgn

Sylvi Listhaug (Frp) anklages for løgn, propaganda og forsøpling av debatten av hele fem aviser etter et innlegg på Facebook. Selv er hun taus.


Statsminister Solberg ble konfrontert med kritikken mot sin tidligere justisminister mandag.

– Jeg synes vi burde ha mindre konfliktorientert og mer saklig retorikk i norsk politisk debatt. Det er kanskje kjedeligere, men viktig for debatten fremover. Jeg synes alle skal legge seg på hjertet at vi løfter sakligheten fremover, sa Solberg ifølge Aftenposten.

– Dette er ikke første gang anklager og merkelige påstander kommer i min retning fra norske medier, kommentatorer og andre forståsegpåere. Taus er jeg ikke, og det kommer jeg heller ikke til å bli, skrev Listhaug i en epostkommentar mandag sendt til NTB og flere andre medier.

Solberg mener Listhaug ikke er den eneste som ikke bidrar.

– Hun er ikke alene i norsk politikk om dette, det er også mange andre som ikke bidrar – som ikke tar med seg sammenhengen i det som skjer og resultatene av det, sa hun.

«Faktisk helt feil»: Faktasjekk etter flytting av sykehjemsbeboere i Oslo

Faktisk.no: Nei, Oslo-byrådet kastet ikke ut sykehjemsbeboere for å sikre utenlandske tiggere et godt sted å bo.Listhaug: Ingenting av det jeg har sagt, er feil

Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp) slår tilbake mot kritikerne.