Både knivmannen og hans bror er nå på politihuset i Ålesund. Politijurist har kommet til at begge skal være der inntil de blir avhørt imorgen fredag.

- Det blir deretter gjort en nærmere vurdering i morgen, sier operasjonsleder Tor André Gram Franck.

Politiet har også tidligere rykka ut til denne adressa: Måtte rykke ut på nytt etter brødre-trøbbel

Ingen ble skadd

Innsatsleder Christian Vegsund bekrefter at politiet rykka ut til adressa etter melding om at en person skulle ha oppført seg truende overfor andre inne i ei leilighet. Da politiet kom til stedet, ble også de trua med kniv. Politiet valgte derfor å trekke seg tilbake og tilkalle forsterkninger.

- Målet med forhandlingene var hele tiden å få mannen til å overgi seg uten at noen ble skadd, og det lyktes vi med etter en tid. Vedkommende blir nå kjørt til Ålesund politistasjon. Hva som skjer videre blir avgjort av politijuristen, sier Vegsund klokka 16.15.

Politiet har åpna for fri ferdsel. Idet politiet kjørte fra stedet, sikra de seg en hammer som lå i grøfta nedenfor huset. Hammeren skal ha tilknytning til saken.

Flere føler utrygghet

Det har tidligere vært flere politiaksjoner i området. Sunnmørsposten har snakket med folk i nabolaget som synes det er ubehagelig med flere politiaksjoner på samme sted. Enkelte setter spørsmålstegn med helsevesenets oppfølging av de involverte.

- Slik situasjonen har vært, så er det vanskelig for folk å føle trygghet, sier en kilde til Sunnmørsposten.

Pågripelsen

En av Sunnmørspostens journalister på stedet forteller dette om overgivelsen: Politiet var redd for at mannen kom til å skade enten seg selv eller andre. Til slutt lyktes politiet med å rolig sette på ham håndjern. Mannen ble lokket med en ølboks til å overgi seg. Dette skjedde nokså nøyaktig klokka 16. Ingen kom til skade under pågripelsen.

Forhandlet i en time

Oppdatering 15.45: En kvinnelig politibetjent forhandler nå med mannen gjennom kjøkkenvinduet. I forkant har mannen blitt sprayet med pepperspray av politiet. Han befinner seg fortsatt på verandaen, og forhandlingene pågår fremdeles.

Oppdatering 15.29: Politiet forhandler fremdeles med personen. Han er fremdeles på verandaen med kniv, og væpnede politifolk har kontakt med mannen fra hagen nedenfor, forteller Sunnmørspostens journalister på stedet.

Oppdatering 15.00: Politiet opplyser rett før klokka 15 at de har isolert stedet og er i forhandlinger med mannen. Politiet beskriver situasjonen som fortsatt uavklart.

Politiet opplyste like etter klokka 14 at ingen personer skal være skadet.

Rykket ut bevæpnet

Flere politipatruljer har rykket ut til stedet, som ligger i et tettbygd boligområde.

Sunnmørsposten er også på stedet, og våre folk melder at situasjonen fortsatt er uavklart.

Politiet er bevæpnet.

Sunnmørspostens journalister på stedet forteller at det er et 20-tals bevæpnede politifolk som har stilt seg opp utenfor en adresse. De har kontakt med mannen som står på verandaen og vifter med en kniv. Flere ganger har vedkommende tatt telefonsamtaler. Bekjente av vedkommende skal ha prøvd å ta seg inn og forhandle men blir nektet av politiet. Området rundt den aktuelle adressen skal være isolert av politiet.

Da Sunnmørsposten ankom stedet, ble en annen person kjørt bort fra området av politiet, iført håndjern.