Det vedtok flertallet i bystyret i Ålesund. Barn med særlige behov har rett til å fortsette på SFO også fra 5. til 7. klasse. I dag må foreldrene betale for dette. Dette medfører en ekstrautgift for disse foreldrene som vanlige foreldre ikke har, mener foreldre som har henvendt seg til kommunen om saka.

Torsdag kveld var saka oppe i bystyret, og et stort flertall stemte for å fjerne betalingen fra og med i høst.

BAKGRUNN:

– Straffer foreldre med handikappede barn

Krever betalingsfri SFO

Splitta Høyre

– Mange foreldre for slike barn opplever at det er kampen mot det kommunale hjelpeapparatet som er det mest krevende, slik som i denne saka. Vi har i dag store mangler når det gjelder å yte nødvendig avlastning for disse foreldrene. I to av tre tilfeller må de endre sitt forhold til arbeidsgiver. Da er det gledelig at alle parti med unntak av Høyre vil støtte forslaget om å fjerne betaling, sa Svein-Rune Johannessen (Ap).

Monica Molvær (H) valgte å gå mot Høyre-gruppa og stemte sammen med flertallskoalisjonen for å fjerne betalingen. Også Kyrre Falck og Reid Andulfstad Aarskog fra Høyre stemte for, mens resten av partiet stemte mot.

Knut Anders Oskarson tok risikoen på å få merkelappen som uanstendig, og tok ordet på vegne av den andre siden.

– Her er det lett å få merkelappen som uanstendig, men jeg tar sjansen. Rådmannen sliter veldig med å spare inn et underskudd på 50 millioner kroner. Det er sparekniv overalt. Da er kanskje en halv million kroner penger, det også, sa Oskarson.

Han er kritisk til at denne – og stadig flere andre slike saker – kommer midt i budsjettåret.

– I forrige møte var det en barnehagesak som bare gjaldt noen få. Nå har vi denne. Mange bekker gir en stor Å. Nå vedtar vi den ene saken etter den andre uten ville se helheten, i stedet for å vente til budsjettforhandlingene. Ålesund er på veg ut av Robek, nå må vi ikke styre slik at vi er tilbake før vi får sukk for oss.