Manglende driftstilskudd og dårlig tid i etableringsfasen bærer mye av skylda, mener styreleder i The North West, Knut Flakk.

Fredag var det generalforsamling i The North West, som i april gikk av stabelen i Ålesund, for første gang.

Her fikk generalforsamlingen presentert prosjektregnskapet, og kom også med innspill på hva som kan gjøres for å utvikle arrangementet videre.

Spiser av egenkapitalen

For North West fortsetter, med Knut Flakk som styreleder, nå valgt for ett år og Maria Carmona, som også fortsetter som daglig leder et år til. Ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal blir styremedlem i to nye år.

– Vi må ha driftstilskudd, vi kan ikke fortsette å spise av egenkapitalen, var styrelederens klare melding.

Ifølge Flakk hadde The North West 1,6 millioner kroner i driftsinntekter, derav 330.000 i billettsalg.

Sponsorstøtten ble på 1,3 millioner, pluss 270.000 kroner i tilskudd fra fylkeskommunen.

Får bedre tid i år

Styrelederen tror ikke det skal bli så vanskelig verken å få med sponsorene videre, eller å skaffe nye.

– Flere av de største har allerede sagt at de vil være med neste år. Etter hvert som arrangementet blir mer kjent, vil det også være større interesse for å støtte det, tror Flakk.

Forberedelsene til årets arrangement skjedde i rekordfart, med en daglig leder som ikke var på plass før i desember.

– I år vil vi ha bedre tid både til å skaffe sponsorer, forberede programmet og bestemme formen på det, og å markedsføre det, påpeker Flakk, som har som mål å få alt på plass før jul.

Hadde aksjekapitalen fra de sju kommunene og fylkeskommunen kommet i form av driftstilskudd, ville regnskapet gått i balanse, mener Flakk. Som skisserte en mulig løsning der man skriver ned aksjekapitalen, og tilbakefører pengene blir til aksjonærene som så pløyer den samme summen tilbake til The North West i form av driftstilskudd.

Vil ha med den yngre garde

Hvem er målgruppa for The North West? Det var ett av de sentrale spørsmålene under gårsdagens møte.

Fra de frammøtte ble gitt mange positive tilbakemeldinger på årets arrangement. Men også klare meldinger om at hvis målet fortsatt skal være å samle regionen, og kommunene utenfor Ålesund fortsatt skal være interessert i å bidra med penger, må en skape større interesse og engasjement hos folk utenfor Ålesund.

Gjerne med å ha flere arrangement ute i kommunene, markedsføre dem mye bedre, eller eventuelt bringe aktører og deltakere ut i randkommunene, der det skjer spennende ting i alt fra næringsliv og kultur.

Mistet deler av foredraget

Andre innspill på forbedringer var å kutte ned arrangementet fra fire til tre dager, forsterke kollektivtilbudet og følge programmet bedre tidsmessig. I år brukte enkelte foredragsholdere kortere tid enn avtalt. Det gjorde at nestemann ut begynte før tida, slik at de som kom til dette foredraget ikke fikk med seg starten.

Andre innspill gikk på å ha fokus på og markedsføre flere av de store foredragsholderne, ikke bare én, samt å ha differensiert betaling, der unge, studenter og eldre går gratis, mens andre må betale.

At den yngre garde er viktige å få med seg når regionen skal samles og mulighetene synliggjøres, var det stor enighet om  i gårsdagens generalforsamling.