Helgaprat med Jon Ketil Gjørtz:

Makt er ikke et ord Gjørtz bruker, sine 59 roller i næringslivet til tross. Han kaller det innflytelse

Å få hoppforbud når drømmen er å bli fallskjermjeger, er den typen nedtur som kan føre til store ting seinere. Store som storhallen, AaFK og nye Sørsida. – Alt henger sammen med alt, sier Jon Ketil Gjørtz.

Morgenstund er gull: Jon Ketil Gjørtz fungerer best når han får luftet labradoren Theo tidlig hver morgen, før styremøter og jobb. Høgnakken er en fin topp for lufting av tankene: – Jeg lader batteriet mens jeg går, og finner svaret på mange utfordringer og vanskelige spørsmål undervegs. Så er jeg klar for resten av dagen.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Kjenner han etter, kan han kjenne at det fortsatt svir, det hoppforbudet han fikk i 1973. Det er tross alt den eneste virkelige nedturen Jon Ketil Gjørtz mener å ha opplevd i sitt snart 65-årige liv, så det skulle vel bare mangle om ikke opplevelsen hadde satt spor. Oppturer er han mer vant med, han trives på toppene.