(Rbnett) Nye tall viser at Statens vegvesen har hatt utgifter på 1,2 milliarder kroner til planegging av fjordkrysninger langs E39, melder NRK.

Ifølge NRK er det SV som har fått tak i tallene, og partiet mener tallene er så høye at noen bør få kalde føtter.

– Det er så feil bruk av midler, synes vi. Når vi har brukt over 1,2 milliarder bare på å planlegge disse fjordkrysningene, så mener jeg at noen må rope et varsku. Ikke minst regjeringspartiene bør få kalde føtter nå, sier transportpolitisk talsperson i SV, Arne Nævra til NRK.

– Kostnadene bare øker og øker på å planlegge det som vi mener kan bli et luftslott. Vi rygger inn i fremtiden når vi planlegger en fergefri E39. Bare vedlikeholdsutgiftene vil dreie seg om sinnssyke summer, sier Nævra videre.

Solvik-Olsen til Rbnett:

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen forstår ikke SVs bekymring for planleggingskostnadene. Til Rbnett sier Solvik-Olsen at det er enorme strekninger og at det er brukt mer penger på å planlegge jernbane på Østlandet.

– Staten har brukt mer penger på å planlegge jernbane på Østlandet enn E39 på Vestlandet. Det er enorme strekninger vi snakker om. Jeg vil på det sterkeste advare mot at SV skal få stoppe viktige veiprosjekt på Vestlandet for å bruke enda mer jernbanepenger på Østlandet, sier Solvik-Olsen.

 Med elferger oppnår man ikke å halvere tiden det tar å kjøre mellom sør og nord langs kysten, slik målsettingen er, sier statsråden til NRK.

– Bilistene må fortsatt bruke tid på å vente på fergene i stedet for å kjøre videre. Heller ikke målet om å lage større bo- og arbeidsregioner vil oppnås i samme grad, ifølge Solvik-Olsen.

Denne saka ble først publisert av rbnett.