Saka ble først henlagt av politiet i 2017 på grunn av bevisets stilling, men noen måneder seinere brøt en av de tiltalte ut av miljøet og fortalte sin historie til politiet.

Konfrontasjon

Vi fikk greie på at vedkommende hadde brukt oss til å ikke betale gjeld. Vi skulle konfrontere han om dette, forklarer han.

- Jeg møtte han utenfor og vi pratet litt i begynnelsen. Da vi kom inn i lokalet var det ei rar stemning. En av de andre tiltalte startet da å kjefte på mannen. To andre kom rasende inn i lokalet. De snakket om penger og slår han i hodet.

To av de tiltalte konfronterer fornærmede, mens resten står rundt.

- Etter hvert samlet alle seg i ei sofagruppe. Det ender med at vi tar han med inn på møterommet hvor han blir tvunget til å ringe for å få tak i penger. To av oss går så ut, og jeg blir værende på stua. Det kom en del støy fra naborommet.

Så kom de ut igjen og den systematiske volden, voldtekten, og truslene fortsatte.

- Jeg ble bedt om å hente ei flaske som så ble gitt fornærmede. Jeg så fortapelsen i ansiktet til fornærmede. Han var livredd. Jeg snudde meg bort da det skjedde.

- Var det ingen som reagerte, spør aktor.

Fortsatte hele natta

Etter ei periode med vold tok han så fornærmede ned i kjelleren for å vaske bort blod.

- Jeg vasket ansiktet hans, ga han en røyk og litt vann. Han fikk også ei ny skjorte og vi sa ikke så mye. Jeg ville trøste han, men kunne ikke gi han falske forhåpninger. Jeg visste jo ikke hvordan dette ville ende.

Han forklarer at "festen" fortsatte, det vil si at fornærmede satt i knestående midt på gulvet, mens resten satt i sofaen og drakk og inntok narkotiske stoffer.

- Folk som passerte fornærmede på gulvet når de skulle hente mer drikke, slo eller sparket han.

- Ut på morgenkvisten ble det bestemt at vi skulle dra hjem. Noen kjørte da fornærmede hjem. Jeg trodde han ble kjørt til sjukehuset.

- Kunne du hjulpet han, spør aktor.

- Jeg vurderte det, men som han, hadde jeg en veldig frykt for de andre.