Det sier Jørn Inge Hestnes til Sunnmørsposten. Hestnes er hovedtillistvalgt for Fellesforbundet ved Vard Langsten. Han forteller om stor jubel blant de ansatte over kontraktsnyheten mandag som ble feiret med kake til de ansatte.

Har mye å gjøre

I dag er de ca. 200 ansatte ved verftet i Tomrefjorden. Hestnes mener oppdraget med kystvaktbåtene kanskje vil gi jobb til bortimot 1000 arbeidere.

– I dag er vi ca.  140 i produksjonen, så vi er avhengig av underleverandører eller å leie inn, sier han og viser til at de blir bortimot tusen arbeidere etter ferien når Vard Langsten nå skal utruste to cruisebåter med leveringsfrist der cruisebillettene allerede er solgt.

– Vi holder også på med en fiskebåt vi skal levere til høsten. Så vi har masse å gjøre, sier han.

Største til Langsten

– Dette er en prestisjekontrakt som vi ser fram til. Dette er største kontrakta til Langsten til nå, forteller tidligere direktør av Langsten, Sigbjørn Akselvoll, som gikk over på salg i Vard Langsten for mange år siden.

Ifølge Akselvoll utgjør den nye kontrakten på vel fem milliarder kroner ti ganger mer enn KV Svalbard i 2002.

Også Marjata 3 og 4 var noe mindre enn denne både i størrelse og i kostnader.

– Dette blir større. Hvert skip blir større enn Marjata og KV Svalbard. I tonnasje er de kanskje litt lik, men på grunn av fart er de nye kystvaktfartøyene blitt smalere.

De nye kystvaktfartøyene blir 136 meter lang og 22 meter bred. De skal operere i Barentshavet og hele Nordsjøen, men de får sertifikat til å gå overalt, forteller Akselvoll.

Stolt ordfører

– Spennende og kjekt. Dette betyr arbeidsplasser. Jeg er stolt, sier ordfører i Vestnes, Geir Inge Lien (Sp) og peker på at nest etter kommunen er skifpsverfta store arbeidsgivere .

– Vi merket offshorekrisa veldig godt. Nå løsner det, veldig kjekt og veldig viktig. Her er arbeidsplasser på ulikt nivå fra de som jobber ute til de som jobber på kontor. Dette er utrolig viktig for Vestnes kommune.  Ikke minst er det veldig kjekt av Langsten nå igjen har fått kontrakt med Forsvaret.

– Dette er største kontrakta til Langsten, sier tidligere direktør ved Langsten, Sigbjørn Akselvoll. Foto: Marius Simensen.