Dette var hovedessensen i onsdagens møte om Båtfestivalen.

Representanter fra flere av de offentlige etatene i Ålesund var til stede under informasjonsmøtet om gjennomføringen av årets Båtfestival i lokalene til Ålesund Parkering onsdag formiddag. Politiet, Ålesund kommune, brannvesenet, Ålesund Parkering, Ålesund Taxi, Ålesund Sentrumsforening, Rein By-prosjektet og Bingsa var alle til stede.

Big Jump avlyst

Den største nyheten under dette møtet var at den planlagte Big Jump-konkurransen i Brosundet har blitt avlyst. Konkurransen ble sist arrangert i 2014, og planen var at den skulle arrangeres igjen under årets festival. På grunn av mindre økonomi enn arrangørene hadde håpt blir den nå tatt av plakaten.

– Dessverre ble det slik, da vi ikke fikk så store bevilgninger fra kommunen som vi hadde håpt på, forteller festivalsjef Geir Østensen.

Han understreker imidlertid at det likevel blir en flott festival.

– Resten av programmet blir slik det er planlagt, sier han.

Møte: Nederst f.v.: Jørgen Molnes, Martin Kristiansen, Tore Rekdal, Martin Hansen, Hans Martin Skytterholm, Roar Salen, Geir Torsen, Monica Molvær, Leif Olav Brandt, Jon Breivik, Rolf Ivar Østensen, Alf Terje Farstad, Geir Østensen, Per Oskar Slinning og Stein Giske. Foto: Even Ørjasæter

På scena blir det blant annet konserter med Rotlaus fra Ørsta og allsang på Sankten.

I tillegg blir det tivoli i sentrum, helikoptertur fra Blixvalen og mer til.

– Og kanskje kommer det noe i tillegg senere, sier Østensen lurt.

Ber folk orientere seg i god tid

Nytt av året er at det vil bli forbudt med salg av heliumballonger fra de forskjellige salgsbodene rundt om på festivalområdet, slik som på 17. mai. Dette for å spare miljøet.

Østensen ber også folk som skal til sentrum i festivalperioden 11.–14. juli om å orientere seg om omkjøringer og hvor man kan parkere i god tid før festivalen.

– Når det er festival blir det så klart en del omkjøringer, og enkelte steder man vanligvis kan parkere blir forbudt å bruke. Derfor håper jeg at folk vil orientere seg om dette i god tid før, og at de følger skiltingen. Slik slipper man sure parkeringsbøter, forteller han.

Ålesund Båtfestival starter onsdag 11. juli og varer frem til lørdag 14. juli. På grunn av oppriggingsarbeid kan veger og parkeringsplasser på festivalområdet bli stengt så tidlig som helga før.