Et flertall i plan- og byggesaksutvalget ønsker ikke at bystyret godkjenner planene om å åpne for boligbebyggelse på arealet bak Jakobbua på Dalolaneset/Blindheimsneset.

En reguleringsendring har vært ute på høring, der det foreslås å gjøre naust om til bolig.

Forslaget inkluderer en turveg mellom boligtomta og bua, og en turveg rundt neset. Rådmannen har innstilt at Ålesund bystyre godkjenner endringene. Rådmannen skriver at området i dag fremstår som lite attraktivt som oppholdsareal i strandsona, og at at boligarealet ikke går helt ned i sjøkanten.

«En større del av strandsona vil ved gjennomføring av dette forslaget privatiseres, og Plan- og byggesaksutvalget er uenig i at dette skal tillates.», heter det i forslaget til vedtak, som fikk flertall i utvalget. Videre mener man at turvegen er lagt på en slik måte at mange vil ha følelsen av å besøke private hager.

– Dermed vil mye av tilrettelegging av Dalolaneset som friområde miste sin positive effekt, og allmenhetens mulighet og rett til ferdsel i denne situasjonen i praksis ikke oppfylles, står det.

Det var Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista) og Kirsti Dale (uavhengig /Sp) som fremma forslaget.

– Vi har aldri regulert fra naust til bolig. Dette vil være å gå med ryggen inn i framtida, sa Knutsen.

– Dette er vi nødt til å ikke gjøre, sa Dale.

Mens et mindretall i utvalget stemte for Tore Johan Øvstebø (KrF) sitt forslag om å godkjenne planene, med visse justeringer, blant anna krav om bredere tursti.

– Det ligger jo et naust ved fjøra som skal fredes. Dette stenger ikke adgangen til sjøen slik det ligger, så jeg forstår ikke problemet, sa Atle Istad (Frp).

Endelig avgjørelse tas av bystyret.