Sol - bare sol!

Akkurat nå er det sol, varme og blå himmel så langt meteorologen kan se.

FINT: Sol og varme loves i Nordvest  Foto: NTB Scanpix

Nyheter

Været har vært skiftende i det siste, men nå går vi inn i en mer stabil periode: Det blir sol og stigende temperaturer fra og med i dag, fredag, og heile den kommende uka.

Prognosene for slutten av den kommende uka er mer usikre, men i beste fall kommer været til å holde seg fint helt fram til neste helg.

Og: I indre strøk av Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane får man virkelig smake på sommervarmen. Onsdag kan temperaturen nå 30 grader i Tafjord, ifølge Yr.no.

– Det blir fint fra og ned nå og utover. De nordlige delene av Møre og Romsdal har allerede fått merke fineværet og for helga ser det fint ut for hele den sørlige delen av Norge, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane inkludert, sier Mette Skjerdal, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet når vi tar en prat med henne fredag formiddag.

Vinden er ofte lunefull når det er pent langs kysten. Men med unntak av litt frisk bris - kanskje opp i mot liten kuling - langs kysten i starten av kommende helg, så blir det ikke noe særlig med vind heller i godværsperioden som vi nå har i vente.

–  Det er et høgtrykk som akkurat nå er plassert mellom oss og Island som skaper det gode været. Og dette høgtrykket beveger seg sakte sørover. I tillegg får vi vind fra østlig retning, som bringer med seg varm luft fra kontinentet i sør. Og det gir stigende temperaturer, forklarer Skjerdal.

Og for de som måtte ha planlagt ferie på Østlandet den kommende uka, er det bare å pakke shorts og badeutrustning.

– På Østlandet er det meldt høge temperaturen den kommende uka, enda høgere enn det man får på Vestlandet, forteller Skjerdal.