Knut Støbakk (KrF) innledet med å si at var svært imponert over rapporten fra Stiftelsen Atlanterhavsparken.

– En fantastisk god sak! Rapporten er god og utfyllende, og de er i posisjon i forhold til ei satsing som er framtidsrettet og som vil ha betydning for heile regionen, fulgte Charles Tøsse (H) opp med.

Et prosjekt fylkeskommunen har råd til

Mens Nordøyvegen henger i en tynn tråd med tanke på milliardoverskridelsen, ser det bedre ut for akvariet sin sak.

– Vi også støtter dette. Et nasjonalt akvarium og formidlingssenter vil være fantastisk for redionen. Vi forutsette med medfinansiering mellom kommune, fylkeskommune og stat. Dette er så små summer at det ikke er med å ødelegge fylkeskommunens økonomi i det hele tatt, vil gi store ringvirkinger, sa Kristin Sørheim fra Senterpartiet.

Skjær i sjøen?

Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund og medlem i fylkesutvalget for Arbeiderpartiet, støttet selvsagt også opp om forslaget, men viste til at det kan bli konflikt med akvariet i Bergen, som allerede har vært såpass frekke at de har skiftet navn til Akvariet i Bergen - Det Nasjonale Akvariet.

– Så her kan det bli strid, sa hun. Men det virket det som alle i fylkesutvalget var klare for og de vedtok enstemmig å være positiv til Atlanterhavsparkens arbeid for å oppnå status som nasjonalt akvarium og marint formidlingssenter.

– Å etablere eit marint vitensskapssenter i tilknyttning til Atlanterhavsparken, vil styrke Atlanterhavsparken sin virksomhet og understreke Møre og Romsdal sin posisjon innenfor marin sektor i Norge, heter det i vedtaket.