Frank Sve bekrefter nå overfor Sunnmørsposten at mens debatten om Møreaksen kontra Romsdalsaksen var på sitt heteste, fikk han telefon fra fylkesleder i Høyre, Dag Olav Tennfjord, med trusler om at det ville ramme samarbeidet mellom de to partiene om Sve ikke dempet seg.

– Jeg godtar ikke at en leder fra et annet parti ringer meg og forsøker å fortelle meg hva Frp skal mene. Tennfjord sa klart at dersom jeg ikke dempet meg i diskusjonen om Møreaksen kontra Romsdalsaksen ville det få konsekvenser for samarbeidet mellom oss og Høyre. Slikt godtar jeg ikke, sier Sve.

Tennfjord bekrefter telefonsamtalen, men han vil ikke kommentere innholdet.

– Å referere fra innholdet i en private samtale skaper ikke det beste grunnlaget for en dialog. Men dette er Sve sin måte å oppføre seg på. Det taler i grunnen for seg, sier Tennfjord.

– Det virker å være et dårlig klima mellom Høyre og Frp for øyeblikket?

– Vi samarbeider slik jeg ser det godt i regjering. På lokalt nivå har vi et godt samarbeid med Frp i Skodje. Når det gjelder fylkestinget så sitter ikke jeg der, så det vil jeg ikke uttale meg om, sier Tennfjord.

Der sitter Frank Sve, og han har sine meninger om det samarbeidet. Forholdet mellom Sve og Høyre-ordfører i Molde, Torgeir Dahl, har etter debatten om kryssingen av Romsdalsfjorden vært på frysepunktet.

Dahl systemet

Sist uke publisert Romsdals Budstikke en kronikk av tidligere politiske redaktør i avisa, Richard Nergaard. Han har fulgt fylkestinget nært i flere ti-år, og stilte i kronikken spørsmål om det etter valget neste år kunne bli et samarbeid mellom Ap og Høyre i fylkestinget, likt det som nå er i Molde bystyre.

Sve tror det er nettopp det som er på trappene for å skvise Frp ut i kulden.

– At Ap har prestert å gjøre dette i Molde har vi registrert, og vi har fått med oss hvem som er administrerende direktør og mer til i denne butikken, skriver Sve i et leserinnlegg her i avisa.

– Det ser ut til å være «full panikk» i Torgeir Dahl systemet, med bakgrunn i debatten om Møreaksen og Romsdalsaksen. Alle midler blir tydeligvis hentet fram, skriver Sve i innlegget.

Ringte: Fylkesleder i Høyre, Dag Olav Tennfjord, bekrefter at han ringte Sve, men vil ikke si hva de snakket om. Foto: Arkivfoto: Staale Wattø