– På dette tidspunktet lukker vi ikke døra for noen, bortsett fra Fremskrittspartiet, sier Kjølmoen til Sunnmørsposten.

Han mener Frp er blitt så uberegnelig at et samarbeid ikke er mulig.

– For det første har vi den politiske avstanden mellom oss og Frp. I tillegg har partiet utviklet seg til å bli så uberegnelig at det ikke er mulig å samarbeide med dem, sier Kjølmoen.

Prosess

Han understreker at de ennå ikke har hatt noen prosess rundt disse spørsmålene internt i partiet.

– Hvem vi skal samarbeide med må vi ta en prosess rundt internt i partiet før vi begynner diskutere det i mediene. De prosessene har vi ennå ikke starta, sier Kjølmoen.

– På siste landsstyremøte i partiet ble det vedtatt en strategi som slo fast at Ap er et parti på venstresiden i norsk politikk. Er det da mulig å innlede et samarbeid med Høyre i fylkestinget?

– Ja, det er riktig, men samtidig er vi åpne for å finne lokale tilpasninger. Slik situasjonen er nå er det for tidlig å starte å lukke dørene til andre parti, påpeker Kjølmoen.

Debatt

Det er Frps Frank Sve som har dratt i gang debatten rundt muligheten for at Ap og Høyre danner en storkoalisjon i fylket etter valget. I et leserinnlegg i Sunnmørsposten stilte Sve spørsmålet om Ap var på veg ned i lommene på Høyre og Molde-ordfører Torgeir Dahl. Sve viste til det samarbeidet som i dag er i Molde bystyre der Ap sikret at Dahl kunne fortsette som ordfører.

– Vi ønsker ikke en debatt i fylkestinget som dreier seg om personangrep, er det Kjølmoen vil si om det.

Varaordfører Sidsel Rykhus (Ap) i Molde tilbakeviser påstander fra Frank Sve.

– Frank Sve kan ta det helt rolig. Arbeiderpartiet i Molde er på ingen måte i lomma på Høyre og Torgeir Dahl. Tvert imot, vi klarer å samarbeide, sier Rykhus til Romsdals Budstikke.