Fylkesleder i Arbeiderpartiet, Per Vidar Kjølmoen, vil ikke utelukke et samarbeid mellom Ap og Høyre etter valget neste år. Debatten om samarbeidskonstellasjoner i fylkestinget har kommet etter en opphetet diskusjon mellom Frps Frank Sve og Molde-ordfører Torgeir Dahl.

SV advarer nå Ap mot et samarbeid med Høyre.

– Møre og Romsdal burde ikke bli et enda blåere fylke enn det allerede er, og jeg vil fraråde AP å gå inn i et samarbeid hvor politikken vil flyttes enda lengre mot høyre, sier Wold.

SV utgjør i dag sammen med Senterpartiet, Venstre og MDG et flertall i fylkestinget sammen med Ap.

– Vi trenger en tydelig poltikk på venstresida i de utfordringene fylket vårt står i, og i de nye oppgavene fylkene vil overta. Vi hadde ønsket at AP stod godt plantet med oss på rødgrønn side i kampen for en god desentralisert politikk, samferdselsprioriteringer, eller arbeidslivs-, klima- og miljøpolitikk, sier Wold.

Hun forutsetter at Ap i god tid før valget neste år gir beskjed til velgerne om hvor partiet har tenkt å søke støtte.

– Det er bra at velgerne får vite det før valget, dersom ei stemme til Ap er det samme som ei stemme på Høyre-ordfører. SV vil uansett fortsette å være det tydeligste partiet på venstresida i fylkespolitikken, sier Wold.

– Etter de siste dagers ordveksling mener jeg flere politikere med fordel kunne fokusert mer på å bedre hverdagen til innbyggerne i fylket og å løse de alvorlige økonomiske problemene i fylkeskommunen, fremfor å piske opp stemningen og det politiske spilet rundt personer og posisjoner, påpeker hun.