Lokallagsleder i Politiets Fellesforbund Møre og Romsdal, Øyvind Sund, uttalte i går til Sunnmørsposten at han var bekymret over sparetiltakene politidistriktet nå skal gjennomføre. Visepolitimester Ingmar Farstad sier at de ikke har noe annet valg.

– Vi skulle ønske at vi slapp å gjøre disse tiltakene. Man kan gjerne mene at tiltakene er uheldige, sier Farstad.

Skal passe på de ansatte

Møre og Romsdal politidistrikt er 19 millioner i minus. Dette utgjør cirka fire prosent av totalbudsjettet. Målet er å jobbe inn underskuddet til året er omme, og dermed har politidistriktet satt i gang seks sparetiltak. Sund fortalte til Sunnmørsposten at han mener det ikke er realistisk å jobbe inn underskuddet.

Ett av tiltakene er midlertidig stopp i ansettelse. Sund uttalte at han er spesielt bekymret for arbeidspresset, og han mener midlertidig stopp i ansettelser ville øke sjansen for flere sjukemeldinger. Farstad på sin side understreker at de skal jobbe for å passe på de ansatte. Han mener arbeidspresset er det verste utfallet av tiltaket.

– Vi driver systematisk HMS-arbeid, men det må vi intensivere og bli enda flinkere på. Vi har mange flinke folk og vi vet at de kommer til å fortsette å gjør en god jobb, sier Farstad.

Farstad sier videre at politidistriktet skal gjøre alt de kan for at tiltakene ikke skal ramme publikum.

– Kan ikke unngå å betale

For å spare penger skal politidistriktet utsette regningen på to biler til 2019, noe Sund ikke mente var en god idé.

– Å utsette regninger til neste år er jo det samme som å pisse i buksa for å holde seg varm. Vi skyver bare problemet foran oss, sa Sund i gårsdagens avis.

– Jeg kommenterer ikke utsagnet, men innholdet er at vi skyver regninger framfor oss. Det er riktig. Det er den beste strategien vi kommer på nå. Hvis vi ikke greier å betale regningene, må vi utsette dem. Man kan ikke unngå å betale regninger, sier visepolitimesteren.