I slutten av mai ble mannen stoppet av politiet ved Kiwi Klokkersund for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Da han har blitt dømt for lignende forhold 11 ganger tidligere, fant retten det riktig å dømme mannen til ubetinget fengselsstraff.

Påsto seg frifunnet

I retten erklærte tiltalte seg ikke skyldig, og forklarte at bilen ble parkert ved Kiwi-butikken av samboeren hans. Han hadde med seg bilnøkkelen for å se etter en treningsbag som han trodde var gjenglemt i bilen.

Retten trodde ikke på denne forklaringen, basert på forklaringen til de to politibetjentene som stoppet tiltalte. Da betjentene kom kjørende vestover forbi Borgund legekontor, såg de tiltalte komme kjørende i motsatt retning. Den ene betjenten så tiltalte tydelig, og visste at han ikke hadde førerkort. De to betjentene snudde så i en busslomme, fikk øyekontakt med tiltaltes bil, og fulgte den til Kiwi Klokkersund. Tiltalte svingte inn den andre avkjørselen til butikken, mens politibetjentene tok den første avkjørselen, for å kunne kjøre mot bilen til tiltalte da han kom fra baksiden til bygget. Da de kom rundt hjørnet, så de at bilen var parkert og at tilatalte var på veg bort fra bilen. Bilen var varm og tiltalte hadde fortsatt nøkkelen i lomma. Begge betjentene forklarte også for retten at de så tiltalte alene i bilen.

Da det var dagslys da dette skjedde, og siden politibetjentene hadde øyekontakt med bilen utenom to svært korte perioder, og der ikke var noen lignende biler i området, fant retten det som bevist at mannen vil dømmes for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Gjenganger

Mannen har blitt dømt for kjøring uten førerkort 11 ganger tidligere, der den siste dommen kom bare 11 dager før han på ny ble tatt. Han ble derfor dømt til ubetinget fengsel i 45 dager. Han mister også førerretten i seks måneder og må betale saksomkostninger på 2000 kroner.