– Vi ble kontakta av Moldejazz som lurte på om vi ville ta på oss dette oppdraget. Og det ville vi gjerne, sier skipper Svein Peder Vågnes til Sunnmørsposten.

Hver dag vil båten kaste loss fra Langevåg ved middagstider, gi innom Skateflukaia i Ålesund for å ta med passasjerer – før de setter kursen mot Molde. Det blir retur om kvelden.

Servering

– Turen tar cirka to og en halv time hver veg. Det blir servering om bord. Og kanskje også litt underholdning. Vi får se.

Thomas Ryste, alias «Kjellen» er medeier i båten. Men Vågnes tror neppe han dukker opp:

– Nei, det må vel bli et eller annet musikalsk innslag.

At turene hver dag starter og slutter i Langevåg skyldes at det er der «Bruvik» har basen sin.

– Og det passer jo bra, for Sula er jo en jazzkommune. Det er flere musikere som kommer herfra, legger Vågnes til.

Det var i begynnelsen av juni at seks stolte investorer, Vågnes inkludert, viste fram «Bruvik» til Sunnmørsposten og fortalte om planene for båten som skal brukes både til underholdning og til transport.

VETERAN: MS «Bruvik» ble levert fra verftet i 1949, men er fortsatt i utmerket stand.

God start

– Hvordan har den første måneden vært?

– Det har hatt en god start, med ulike oppdrag. Vi har hatt firmaturer, arrangert selskap – og vi har frakta cruiseturister. Så vi er allerede kommet godt i gang, svarer skipperen.

Skipsregisteret forteller at «Bruvik» ble bygd ved Glommens Mek. Verksted og levert til Indre Nordhordlands Dampbaatlag 15. juli 1949.

Skipet gikk i fjordafart i Nordhordland i 30 år, til det ble solgt til Finland i 1979. Men i 1994 ble «Bruvik» kjøpt tilbake til Hordaland.

I mai i år var båten på plass på Sunnmøre, med base i Langevåg.

Det er altså en gammel båt, men den er tatt godt vare på:

– «Bruvik» fungerer svært bra. Det er en fantastisk båt å seile med. Vi har ikke hatt noen form for problem, sier Svein Peder Vågnes.

«Bruvik» har plass til 153 passasjerer, og har vanligvis et mannskap på fire.

Et av toppnavnene på årets Moldejazz er irske Van Morrison. Foto: AP /Keystone, Laurent Gillieron