Kristine og Carlos satsar friskt på Skarbø gard i Stranda

No står sideren tappa og er klar for sal

Skarbøsideren står tappa og klar. I juni sa eit samrøystes Stranda kommunestyre ja til at den kan bli handelsvare.

Kortreist: Kristine og mora Eli Tjore Skarbø har dekt på i hagen med produkta frå garden. Her skålar mor og dotter med eplesaft, men alkoholhaldig sider blir også produsert på garden som har storslått utsikt til Storfjorden.  Foto: MARIUS SIMENSEN

Skarbø er ein fantastisk fin gard der turistane heilt sikkert vil like seg godt

Eli Tjore Skarbø
Nyheter

Eplesideren er det nyaste prosjektet til Kristine Skarbø og mannen Carlos Ruiz Rabelo som i 2014 kom heim og tok over odelsgarden til Kristine på Stranda. Skarbø-garden inne i «bygda» var eit tradisjonelt mjølkebruk der dei no har starta osteproduksjon. Og altså eplesaft og sider.