Voksendelen av programmet på Sommerfesten er godt i gang, og ble sparket i gang av Jon Olav fra Barstadvika i Ørsta klokka 16.

Deretter fulgte Violet Road fra Tromsø, Kristian Torgalsen fra Bekkelaget i Oslo og Fagernes Yacht Club fra Bergen, Daniel Kvammen fra Geilo, Arif og Unge Ferrari fra Oslo og Hamar, Sløtface fra Stavanger og til sist Sondre Justad fra Lofoten.

Fotballkrasj

Klokka 16 starta fotballkampen mellom Sverige og England. Det førte til at publikummet på området straks krympet, da de fleste ville se söta bror bli banket gul og blå av laget fra balløya.

Dette gikk verst ut over Jon Olav og Violet Road, men de som var der fikk høre Jon Olav som ba Erna om å gjøre noe med at vi ødelegger jorda og Violet Road som lette etter vann på månen. Kristian Torgalsen sørget for avslappet stemning av høg musikalsk kvalitet, der folk la seg ned på gresset for å slappe av og høre på.

Solskinnet over Giske sørget for at hyggefaktoren var skrudd på maks.

Yachtklubb inviterte til allsang

Fagernes Yacht Club er et coverband fra Bergen som spiller hits fra 70- og 80-tallet. Her ble det servert hits over en lav sko, med høg allsangfaktor.

Sanger fra Toto, Whitney Houston, Lionel Richie, John Farnham og Journey sørget for at publikum sang, danset og slang hendene i været. Under Lionel Richie-hiten «All night long» inviterte de også til jenkadans, og plutselig ble sletta på Øygardshamna om til et eneste stort jenkatog.

Til slutt ble allsangfaktoren skrudd i taket med Journey-hiten «Don't Stop Believin'».

Tromsøbandet Violet Road rocket i veg, selv om mange i publikum hadde dratt for å se fotballkamp. Foto: Erika Tirén