Klokka 11 lørdag formiddag åpnet dørene på Øygardshamna på Giske for årets Sommerfest, og de holdt det gående fram til midnatt. Frem til klokka 16 var det familieprogram, med show fra Vennebyen og diverse barneaktiviteter som okse-rodeo, Kjempe-Lego, Lykkehjul og ansiktsmaling.

Etter klokka 16 ble det konserter med Jon Olav, Violet Road, Kristian Torgalsen, Fagernes Yacht Club, Daniel Kvammen, Arif & Unge Ferrari, Sløtface og Sondre Justad.

I tillegg ble kvartfinalene i fotball-VM vist på storskjerm inne i matsalen, noe som dessverre gikk ut over publikummet til Jon Olav og Violet Road, da söta bror ble banket gule og blå av England mens de spilte.

Allsang: Fagernes Yacht Club fra Bergen sørget for allsang og jenkadans under sin konsert.

Fornøyde arrangører

Gründer i Momentium, Ante Giskeødegård, forteller til Sunnmørsposten at de er veldig fornøyde med årets sommerfest.

– Jeg tror kanskje dette var det nest beste været vi har hatt alle disse 16 gangene vi har arrangert Sommerfest, forteller han.

Han er spesielt fornøyd med hvor mange familier som stakk innom på dagtid.

Ikke alle spleiser

Sommerfesten er en spleisefest, noe som betyr at folk kan gi det de vil, eller ingenting. Giskeødegård sier han syns folk er flinke til å bidra.

– De fleste er med og spleiser, men ikke alle. Folk gir etter evne, og i år var snittet på rundt 80–90 kr per person, forteller han.

Bildeserie: Stor stemning på Sommerfesten

Fornøyd politi

Fornøyde: Martin Kristiansen er objektleder for politiet i Ålesund under Sommerfesten. Han forteller at politiet er veldig fornøyde med årets arrangement.

Objektleder for politiet i Ålesund, Martin Kristiansen, forteller at de ikke har hatt mange problemer under årets arrangement.

– Der har vært noen kranglefanter, men folk har stort sett vært flinke til å følge beskjeder de har fått.

Han er også fornøyd med trafikkavviklingen.

– Der har ikke vært noe kø, og all trafikken har gått kjempefint. Sett under ett, så er politiet veldig fornøyde med årets arrangement. Arrangørene har klart å lage et arrangement for alle, sier han avslutningsvis.