Mener anskaffelseslova er brutt:

Håndverkere mener de har tapt ti millioner på avtalebrudd – varsler stevning av Ålesund kommune

Tre håndverksfirma varsler stevning av Ålesund kommune med krav om erstatning for «vesentlig mislighold av avtaler».

Malerarbeid: Malermester Bjørnøy AS, E. Gjerde Malerfirma AS og Kurt Terøys Malerservice har rammeavtaler med kommunen om malerarbeid, flisarbeid og byggtapetsererarbeid. De mener de har blitt forbigått av andre, og at dette er et brudd på avtalen, og krever 10,2 millioner kroner i erstatning for det de mener er tapte inntekter. Illustrasjonsfoto: Scanpix 

Nyheter

Det kommer fram i et brev som advokat Josef Hildre har sendt til kommunen, som Sunnmørsposten har fått innsyn i. Firmaene har rammeavtaler om å levere håndverkstjenester til Ålesund kommune og Ålesund kommunale eiendom (ÅKE), men mener de er forbigått og at det er brukt andre som står under dem på lista uten at de er spurt om jobbene.