Vann i Godøytunnelen:

– Er ikke dette trafikkfarlig?

Statens Vegvesen vil vurdere tiltak.

– Er ikke dette trafikkfarlig? spør Arnstein Gustafson, som har filmet vannet i tunnelen. Vegvesenet lover tiltak.

Nyheter

Arnstein Gustafson, som har filmet mens vannet fosser ut av sprekker i taket og ned på vegbana, forteller at vann i tunnelen har vært et vedvarende problem ved nedkjøringen fra Godøy-sida.

– Det er noe som kommer og går, det her, forteller han.

– Vannet tar opp halve kjørebana, og kan gjøre vegen glatt, advarer han.

På en diskusjon på Facebook-gruppa «Godøya - tips og info» skriver en at enkelte blir overrasket av «fossefallet» når de kommer nedover, og svinger over i motsatt kjørefelt selv om det kommer biler imot.

Trafikkoperatør Sven Grytdal ved Statens vegvesen forteller at de er klar over problemet, og at prosjektledelsen for tunnelen, samt kontraktøren som har ansvaret i Ålesund, er varsla.

Prosjektleder Arne Ola Stavseng sier tiltak vil bli vurdert.

– Det blir vurdert å sette opp skilt med redusert hastighet, forteller han.

– Det har alltid vært litt vannlekkasje i denne tunnelen, det er ikke unormalt. Samtidig er det slik at tunnelen akkurat nå er et anleggsområde, et annet forhold som gjør at det kan komme inn vann. Men jeg vil understreke at ingen av disse forholdene er akutte eller farlige, det har bare kommet inn litt mer vann enn normalt i det siste. Og derfor vurderer vi tiltak, som for eksempel å redusere hastigheten i tunnelen, forklarer Stavseng.