I mandagsavisa kunne vi berette om gull i junior One Baton til Ålesund Sportsdrills Amalie Skeide Sandvik, samt til lagets juniorgruppe.

Men Spjelkavik Drillklubb deltok også – til de grader!

– Vi hadde med fem utøvere, og alle klarte å komme seg til en finale. Det er over all forventning, og tyder på stor psykisk styrke, smiler lagets trener Ida Vågsholm.

To «gull-Amalier»

Pussig nok har begge de to ålesundsjentene som vant gull i Dublin fornavnet Amalie. Amalie Skeide Sandvik er altså fra Ålesund Sportsdrill, mens Spjelkavik Drillklubbs «gull-Amalie» heter Bergsås til etternavn.

Og Amalie Bergsås ble altså best av alle de flinke utøverne fra Spjelkavik. Ikke uventet. I fjor vant hun International Cup i Kroatia, der verdens beste utøvere stilte. Nå møtte hun alle de beste utøverne i Europa i seniorklassen, og vant igjen! I klasse Two Batons A.

Bedre i år

– Egentlig en større prestasjon det jeg gjorde i år enn i fjor. For i fjor stilte jeg på nivå B, mens jeg nå konkurrerte på nivå A, som er der de beste er. Så jeg må si meg utrolig godt fornøyd, smiler 19-åringen.

Amalie visste at hun ledet før hun skulle ut i sitt finaleprogram.

– Det var skummelt å skulle gå på podiet og forsvare ledelsen, men jeg gjorde et perfekt program i finalen. Og det var deilig! Det store skrekkscenarioet er sjølsagt å miste en stav i gulvet, men det er også mye annet å passe på. Men jeg klarte å prestere opp mot mitt beste, og da ble det seier, pokal og medalje, forteller hun.

Hjem for å jobbe

– Og nå blir det ferie?

– Nei, ferien min var denne uka i Dublin. Nå skal jeg hjem til Ålesund og jobbe, før jeg begynner å studere sosiologi i Volda til høsten. Men jeg skal fortsette i Spjelkavik Drillklubb, så det blir mye pendling til og fra trening, forteller Amalie.

I senior A Two Batons, der Amalie altså vant, kom lagvenninnen Victoria Blomvik Fivelstad på en flott 4. plass. Med kun én stav (One Baton level A) tok Amalie 4. plass, mens Victoria ble nr. 10.

I junior Two Batons nivå B ble Lina Bø Storlykken nr. 6, mens debutanten Live Valderhaug tok 8. plass. Mens nok en debutant, Iselin B. Fivelstad, ble nr. 7 i junior Two Batons nivå A.

– En fantastisk innsats av våre fem jenter. De har jobbet knallhardt for dette, og da er det gøy at de lykkes. Og det er veldig artig at vi har to klubber i Ålesund som kan hevde seg helt i toppen internasjonalt i sportsdrill, mener trener Ida Kleiven Vågsholm.

Sunnmørsposten beklager feil navn

Over ei heilsides oppslag om Ålesund Sportsdrills gode resultater i European Cup i sportsdrill på mandag, kom vår journalist beklageligvis i skade for å skrive at Ålesunds utøvere representerte Spjelkavik Drillklubb. Dette er altså feil. Sunnmørsposten beklager på det sterkeste at Ålesund Sportsdrillklubb ble til Spjelkavik Drillklubb.

Fem flinke jenter: Spjelkavik Drillklubbs fem jenter, som alle kom til finalene i European Cup i sportsdrill i Dublin. Fra venstre: Iselin Fivelstad, gulljenta Amalie Bergsås, Live Valderhaug, Victoria Fivelstad og Lina Bø Storlykken. Foto: Privat Foto: Privat