Etter elleve serierunder er kontrastene store blant Sunnmøres to 2. divisjonsklubber. Hødd er bare ett poeng bak serieleder Skeid, mens Brattvåg ligger på nedrykksplass ett poeng bak Vålerenga 2 på trygg plass.

Lagenes tabellsituasjon viser igjen i hvordan klubbene ser på overgangsvinduet i sommer.

I Hødd er man langt på veg komfortabel med spillergruppa man har til rådighet.

– Vi er godt fornøyd med stallen vår. Det aller viktigste er at vi beholder spillerne vi har, det er tross alt ei spillergruppe som har gjort det bra, men vi vil få en utfordring på keepersiden og føler nok at vi ikke har flere forsvarsspillere i klubben enn vi trenger. Vi skulle gjerne hatt litt mer konkurranse der for å stå rustet mot et opprykk, sier Hødd-trener Sindre Eid.

På keepersiden er utfordringen at Jan-Lennart Urke fortsatt er ute med skade på ubestemt tid. I vår har Jonas Mathiesen vært reservekeeper for Hødd, men han har signalisert at han ønsker å satse på studier til høsten. Kontrakten hans med Hødd går ut 15. juli.

– Vi er nødt til å ha inn en ny keeper, sier Sindre Eid.

I tillegg ønsker han å forsterke forsvarsleddet, men Eid er klar på at det ikke skjer for enhver pris.

– Hvis vi henter noen nå, skal det være kvalitet, slår Eid fast.

Brattvåg vil ha flere inn

Mens Hødd har et forholdsvis avslappet forhold til overgangsvinduet, ser Brattvåg for seg litt mer aktivitet i sommer.

– Det vil bli aktivitet hos oss i sommer, men foreløpig er det ikke noe konkret. Det kommer til å bli en tøff høst for oss, der målet er å begge plassen, og da mener vi at vi bør fylle på stallen, sier Brattvåg-sportssjef Per Gidlund.

– Har du noe tall på hvor mange dere bør ha inn?

– Nei, jeg har egentlig ikke det. Det handler sjølsagt ikke om ti stk., men om vi får inn to-tre spillere skal vi være veldig fornøyd. I tillegg er Simon Tomren endelig skadefri igjen. Det blir jo en forsterkning bare i seg selv, sier Gidlund.

Tabellsituasjonen til klubben har bidratt til at styret har frigjort midler til å forsterke seg.

– Vi er kommet på et nivå der vi ønsker å være. Styret i klubben er enig i at det da kan være fornuftig å forsterke stallen ytterligere foran høstsesongen, sier Per Gidlund.

Brattvågs sportssjef Per Gidlund legger ikke skjul på at klubbens tabellposisjon har gjort at klubben kanskje legger litt ekstra i potten for å forsterke seg i sommer. Arkivfoto Foto: Marius Simensen