9477 søkere har fått tilbud om plass

Tallene for førsteinntaket til videregående skole i Møre og Romsdal er nå klare.

  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Nyheter

Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding på sine hjemmesider. I alt har 9477 søkere fått tilbud om plass for skoleåret 2018/2019. Ifølge pressemeldingen er det nesten bare søkere med ungdomsrett som har fått tilbud. Fristen for å svare er 13. juli. Det er også 141 søkere med ungdomsrett som ikke har fått tilbud om plass ved første trinn, 84 ved andre trinn og 54 ved tredje trinn. Det er ifølge Fylkeskommunen omtrent de samme tallene som for i fjor.

Andreinntaket blir kjørt 7. august.

– Av erfaring vet vi at en god del av de som står på venteliste vil komme inn når 2. inntaket blir kjørt ca. 7. august. Vi vil passe på at alle søkerer med ungdomsrett får skoleplass til skolestart. Andre søkerer får ikke tilbud før alle med ungdomsrett har fått en skoleplass, sier fylkesutdanningssjef Erik Brekken i meldingen.

Blant linjene som har ventelister er blant annet naturbruk, helse- og oppvekstfag og teknikk og industriell produksjon.