(Romsdals Budstikke): Torild Solbakken Lyngstad og Jannicke L. Mordal, mor og datter, har sammen utviklet frisørsalongkjeden Luggen hårstudio over mange år. Nå åpner de snart sin første salong utenfor Molde.

Blir «sunnmøring»

– Vi liker å ha nye prosjekt å jobbe med. En utvidelse til Ålesund har vært en drøm vi har hatt i mange år, forteller de.

Leiekontrakt for lokaler på kjøpesenteret Amfi Moa nord ble signert i helga.

– God «timing» har vært viktig. Nå har vi fått på plass gode folk, vi har et konsept som fungerer bra og lokaler som passer godt, forteller Mordal.

– Perfekt tidspunkt

Det er med optimisme og lang erfaring i ryggen Molde-bedriften snart flytter inn på det største kjøpesenteret i regionen.

– Det er lett å åpne en salong, men å drive en bedrift godt er et langtidsprosjekt. Derfor er dette et veldig veloverveid utvidelse, sier Solbakken Lyngstad.

Hun understreker at hun nå har gitt stafettpinnen videre til dattera.

Med seg på laget har de Mona Liabø Hanssen, som blir butikksjef i den nye salongen.

Liabø Hanssen har jobbet i Luggen i 13 år, hun har vært butikksjef på Moldetorget i sju år.

Stor investering

Lokalene på 160 m² overtas 1. desember og skal romme en fullverdig Luggensalong. På sikt skal 15 ansatte jobbe her.

– Å starte en salong er en stor investering. Vi starter opp med noen av folkene våre som har jobbet på salongene i Molde. Slik sikrer vi at konseptet blir ivaretatt, sier Mordal.

Ved siden av stabil og «god» omsetningen og resultat, er gründerne trygge på at Luggen har det som skal til for å klare seg i konkurransen om sunnmøringene.

– Det er klart det er tøff konkurranse, men vi har troen på at vi har et solid konsept som passer inn på Moa og kan tilby høg kvalitet til kvalitetsbevisste kunder, sier Mordal.

Tilbake til røttene

– Vi får ofte spørsmål om vi kommer til Kristiansund. Eller hvor vi skal åpne neste salong. På mange måter var Moa et naturlig valg som største kjøpesenter, men det er ekstra hyggelig, da jeg har tilhørighet til Sunnmøre, forteller Torild Solbakken Lyngstad som er oppvokst på Stranda og gikk i lære i Moa-området i tenårene.

Denne saken ble først publisert på Rbnett.no