– Vi har alle sett hvordan det har vært på Kontraskjæret på TV, så nå må alle ålesundere mobilisere så vi får topp stemning her på søndag, sier en entusiastisk sjef for Ålesund Båtfestival, Geir Østensen.

Tirsdag fikk Ålesund sentrumsforening den endelige bekreftelsen på at butikkene i Ålesund kan holde søndagsåpent fra klokka 13 til 17. Samtidig har Båtfestivalen fått løyve til å vise finalen i fotball-VM på storskjerm. Båtfestivalen utvider samtidig med en ekstra dag, så salgsbodene blir værende. Samtidig som byen venter storinnrykk av cruiseturister denne dagen, kan det fort bli en folksom søndag i byen.

Mange turister

Monica Molvær i Ålesund sentrumsforening forteller at de søkte om å få kunne holde søndagsåpent på grunn av pågangen av cruiseturister.

– Det er ventet fire skip til byen den dagen, med til sammen 7800 besøkende bare derfra. Om man da legger til de andre turistene som er i byen og alle andre som er her, tror jeg det vil bli over 10.000 mennesker i byen. Da er det greit å kunne holde åpent, forteller hun.

Både Kremmergaarden og Ålesund Storsenter kommer til å holde åpent på søndag, i tillegg til flere av de andre butikkene i sentrum.

Kontraskjæret – i Ålesund

Geir Østensen er ekstatisk over at de vil kunne vise finalen i fotball-VM på storskjerm under Båtfestivalen. Han håper så mange som mulig vil komme og lage fotballfest på St. Olavs plass.

– Vi kommer til å ha langbord med full servering. Og så vil vi stelle i stand til skikkelig fotballvorspiel før kampen begynner. I tillegg vil alle bodene bli værende også på søndag, så det blir full Båtfestival en dag ekstra, forteller han.

Selve kampen kommer til å bli vist på storskjerm på hovedscenen på St. Olavs plass.

Snart klart

Det er full aktivitet i området fra St. Olavs plass til Skansekaia. Molvær kan også fortelle at de ligger godt an i rigginga.

– Alt skal være klappet og klart til åpninga klokka 17 på onsdag, sier hun.

Ålesund Båtfestival varer fra onsdag til søndag.

En tivoliattraksjon er i ferd med å rigges opp like ved St. Olavs plass. Foto: Even Ørjasæter
På Skansekaia er folk i full gang med å gjøre klart for årets Båtfestival. Foto: Even Ørjasæter