Nå har de sendt brev til Ålesund kommune for å få bukt med problemet.

– Det skader både vårt og byens renommé. Vi kan ikke ha det slik, sier direktør i Stiftelsen Kulturkvartalet, Gro Kraft, til Sunnmørsposten.

De ansatte på kunstmuseet har blitt bedt om å loggføre hver gang de ser en overstadig beruset person i området rundt Jugenstilsenteret og KUBE. Loggen er ført fra 19. juni fram til 1. juli i år. Her blir det rapportert om flere hendelser, ofte tidlig på dag, der berusede personer har vært til sjenanse for både ansatte og gjester.

Bør skjerpe bevillingen

I tillegg blir det også rapportert om hærverk, der potteplanter har blitt røsket ut og kastet omkring. Kraft forteller at de har fått mange unødvendige utgifter på grunn av dette.

– Bare i forrige uke måtte vi bruke 6–7000 kroner for å få det til å se bra ut på området vårt igjen. Med en trang økonomi som vår er dette utgifter vi ikke har råd til, sier hun oppgitt.

Jugendstilsenteret ligger nærme flere steder med skjenkebevilling. Kraft tror problemet kan ligge i overskjenking hos andre institusjoner.

– Vi er veldig nøye på å ikke overskjenke gjestene våre og at vi følger skjenkebevilgningens regler. Slik vi oppfatter det, så er der andre steder i nærheten som ikke gjør det, sier hun og legger til at hun gjerne skulle sett at skjenkebevillinger ble fulgt opp på dagtid i tillegg til om kvelden.

– Slik kan man sørge for at reglene blir fulgt, noe som egentlig er svært enkelt.

Går ut over byens gode rykte

Kraft mener at slik situasjonen er nå, så skader det byens gode navn og rykte.

– Vi blir besøkt av små barn, og da er det aldri greit om det ligger glasskår, sigarettsneiper og ølbokser rundt omkring. Jeg tror ikke det er i noens interesse at det blir forsøplet rundt her. Derfor håper jeg at kommunen kan komme opp med tiltak, slik at bysentrums rykte som et fint sted å være for alle ikke vil forsvinne, sier hun.