Aksjeselskap under stiftelse:

Han blir daglig leder for Bingsa Næring: – Nå er det fokus på å bygge opp et nytt selskap

Trond T. Lauritsen går fra Sykkylven Energi til Bingsa Næring, aksjeselskapet som er under stiftelse.

Trond T. Lauritsen i Sykkylven Energi AS.   Foto: PRIVAT

Bingsa Næring
  • På avfallsplassen på Bingsa er det to ulike selskaper som driver: Bingsa Næring og miljøstasjonen til Årim (Ålesundregionens interkommunale miljøselskap).
  • Bingsa Næring tilbyr renovasjon for næringsvirksomheter og for kommunens virksomheter, og er en del av Ålesund kommune.
  • Bystyret har vedtatt at virksomheten skal omorganiseres til et kommunalt aksjeselskap.
  • I fjor avdekket kommunerevisjonen ulovlige innkjøp, ulovlig høy overtid og det revisjonen mente var mangelfull økonomisk styring. Sunnmørsposten avslørte at selskapet som , og at virksomhetslederen hadde godkjent fakturaer fra ektemannen.
Nyheter

Ålesund kommune har brukt rekrutteringsbyrået Search & Selection i prosessen med å rekruttere en ny daglig leder for drifta av Bingsa Næring, og det er Ivar Morten Normark som har ledet arbeidet.

Nå er det klart hvem som får jobben:

Trond T. Lauritsen, som kommer fra stillingen som administrerende direktør i Sykkylven Energi AS.

– Lauritsen har vært administrerende direktør i Sykkylven Energi AS siden 2007. Før det jobbet han i ulike lederstillinger i Norsk Gjenvinning og har således god kjennskap til bransjen. Lauritsen satt i styret til ÅRIM i perioden 2009 -2014. Han er utdannet ved høgskolen i Harstad og Ålesund innen økonomi, markedsføring og ledelse, skriver Ålesund kommune til Sunnmørsposten.

Skal bli aksjeselskap

Bingsa Næring tilbyr renovasjon for næringsvirksomheter og for kommunens virksomheter.

I dag er det virksomhet Vann, avløp og renovasjon som står for drifta av Bingsa, men i fjor vedtok bystyret å gjøre Bingsa om til et kommunalt aksjeselskap. Det skjedde etter at det blant anna blei avdekka ulovlig høy overtid, ulovlige innkjøp og økonomisk rot. Bingsa har også gått med store underskudd i år etter år, i stedet for de ønskede inntektene kommunen så for seg.

Nå er aksjeselskapet under stiftelse.  Lauritsen tiltrer som daglig leder fra 1. februar 2019.

– Lauritsen er godt kvalifisert for å utvikle Næringsdrift avfall til et godt drevet selskap og til å delta i videreutvikling av avfallsbransjen i regionen, sier kommunalsjef Ronny Frekhaug.

Saka fortsetter under.

Ålesund kommune:

Får ekstern konsulent-hjelp for å få orden på Bingsa Næring

Bingsa Næring skal bli aksjeselskap og skal ansette ny sjef. Nå har kommunen hyret inn ekstern hjelp for begge deler.

 

På etterskudd med å ansette – går utover økonomien:

Får ikke ansatt nok folk til å utnytte «gullgruve»-maskin


– Spennende

– Dette er en interessant og spennende jobb i en framtidsretta bransje, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordringa, sier Trond T. Lauritsen til Sunnmørsposten.

Han sier at han ikke har vært i dialog med de ansatte før eller under prosessen ,og at han nå ser fram til å bli kjent med selskapet og de ansatte.

– Det blir viktig. Sånn som jeg har forstått det har Bingsa en organisasjon med mye kompetanse, og det blir gøy og spennende å kunne videreutvikle den i et nytt selskap, sier han.

– Drifta av Bingsa har fått mye kritikk de siste åra. Hvordan skal du få selskapet på beina?

– Jeg har ikke noen superoppskrift på alle problemene, og kan ikke uttale meg om det som har vært historisk. Nå er det fokus på å bygge opp et nytt selskap som skal bli en ny og slagkraftig aktør i bransjen på Sunnmøre. Det er en kjempespennende mulighet som jeg ser fram til å være med på.

Inspirerende: Kommunen søkte etter en "inspirerende og strukturert person" til å lede arbeidet med etablering, oppbygging og utvikling av et nytt selskap innenfor avfallshåndtering.  Foto: Skjermdump: Finn.no

Bakgrunn fra ÅRIM

Lauritsen satt i styret til ÅRIM under oppstarten av selskapet. Ifølge en rapport fra kommunerevisjonen, er samarbeidsklimaet mellom Bingsa-naboene ÅRIM og Bingsa Næring til tider så dårlig at det kan hindre utvikling hos begge parter. Når Sunnmørsposten spør om forholdet til ÅRIM, sier Lauritsen at han ikke kjenner til disse problemene i detalj.

– Utgangspunktet mitt er at vi tar sikte på å ha et ryddig og godt avklart forhold til andre aktører i bransjen.

Han blir i Sykkylven Energi fram til han tiltrer 1. februar 2019.

– Der har jeg mange interessante og spennende oppgaver jeg må få avslutta, sier han.

Avdekker det elendige forholdet mellom Årim og Ålesund

Samarbeidsklimaet mellom Ålesund kommune og Årim er så dårlig at det kan hindre utviklinga hos begge parter.Kommunen har mottatt flere klager på plastforurensning i området ved Bingsa:

Blåser rett ut i naturen igjenGeir Stenseth (Frp) etter nok et år med nedslående resultat:

– Bingsa næring har vært ei katastrofe fra det ble etablert

For andre år på rad er det levert et stort merforbruk ved Næringsdrift avfall i Bingsa, viser årsrapporten for 2017.