Lotics ferdig med toårig prøveprosjekt i Stordal:

– Vi var nok kanskje litt tidlig ute i forhold til teknologien

I to år har bedriften Lotics hatt et prøveprosjekt gående i Hellandfabrikken i Stordal. Der har de testet ut drift av et akvaponikk-anlegg, der avfallsvann fra settefisk er brukt for å dyrke grønnsaker og bær.

Pilotanlegg Gjennom det toårige prøveprosjektet skulle Lotics dyrke blant annet salat ved hjelp av avfallsvann fra settefisk. Her viser daglig leder Vibeke Evensen frem noe av det de produserte i fjor.  Foto: Arkivfoto: Staale Wattø

Nyheter

– Vi holder på å avslutte nå, men vi skal fortsatt ha et prøveprosjekt gående med jordbærdyrking, dette i samarbeid med Møreforsking, forteller daglig leder, Vibeke Evensen til Sunnmørsposten. Det var Bygdebladet som omtalte saka først.