(Romsdals Budstikke:) Som Romsdals Budstikke tidligere har skrevet fant politiet blant annet knust glass og ulåst dør inn til leiligheten. Budstikka vet også at det var blodspor i leiligheten og andre tegn som kunne tyde på at det hadde vært en slåsskamp der.  Utenfor stod 37-åringens bil. Også lommebok og pass ble funnet i leiligheten. Funnene gjorde at Kripos ble koplet inn i saken og en omfattende etterforskning ble satt i gang. Blant annet ble et tjern tømt for vann. Et ektepar i 40-årene ble siktet i saken.

Politiinspektør Knut Meek Corneliussen vil ikke gå inn på hvilke funn som ble gjort.

– Det vi kan si er at det er både tekniske spor og andre bevis som førte til at vi valgte å gå i gang med en bred etterforskning, sier Corneliussen til Romsdals Budstikke.

1. juli dukket 37-åringen plutselig opp i Frankrike. Han er nå siktet for å ha fabrikkert bevisene.

– Er det funnene i leiligheten – blodspor, knust glass og så videre som dere mener han har fabrikkert?

– Vi vil ikke gå inn på enkelthetene i hva vi mener er fabrikkert. Vi har gjort en  helthetsvurdering av det samlede bevisbildet i saken. Vi har ikke fått avhørt 37-åringene og vil derfor ikke gå konkret inn på hvilke bevis vi har. Men vi mener nå det er mer sannsynlig enn usannsynlig at han har fabrikkert bevis, sier Corneliussen.

Ekteparet er fortsatt siktet i saken. Politiet etterforsker nå både ekteparet for frihetsberøvelse og 37-åringen for å ha fabrikkert kidnappingen.  Politiet har avhørt en lang rekke vitner i saken. Budstikka vet at flere vitner har vært til stede under en konflikt mellom den siktede ektemannen og 37-åringen på 37-åringens arbeidsplass. En annen av vitneobservasjonene er av en mann som tilsynelatende ble ført bort av to andre menn i det aktuelle området på det aktuelle tidspunktet.

37-åringen sitter fengslet i Syd-Frankrike. Norske myndigheter har bedt om å få 37-åringen utlevert. Kontakten med franske myndigheter går via Interpol. Knut Meek Corneliussen sier kontakten med Frankrike er komplisert, og at det kan ta tid før det blir en utlevering.

Dette ble først publisert av Romsdals Budstikke