Nielsen Kvartetten Relling oppstod da Nielsen ble spurt om å gjøre en konsert i fjor sommer. På den tiden hadde han ikke noe etablerte prosjekter på gang, og tok anledningen til å skrive musikk og få med seg flere musikere på laget. Første konsert var i september i fjor.

– Alle musikerne er veldig aktive i mange band, og alle kommer fra jazzlinja ved NTNU.

Nielsen var ferdig med studiet i vår, og nå jobber han med musikken. Etter en duell med bandet Kjemilie i Voss, kom de videre til Jazzintro under årets Moldejazz. Finalen braker løs onsdag neste uke.

– Det er litt merkelig å konkurrere i musikk. Musikk skal helst ikke være konkurranse, sier Nielsen og ler lett.

For øyeblikket jobber han og kvartetten med å spille inn debutplata si i Trondheim, med Ola Kvernberg som produsent.

– Det er ganske satte låtstrukturer. Indierock og pop slash jazz. Jeg sliter med å sette bandet i bås, sier Nielsen.

Eventyrlig salg

– Høydepunktene står på rekke og rad. Vi har hatt et eventyrlig forhåndssalg i år – vi har ikke sett maken til det siden vi hadde Leonard Cohen i 2009. Det synes vi er veldig stas, og det tyder på at programmet har truffet mange, sier festivalsjef Hans Olav Solli.

Det er flere lokale elementer på programmet til Moldejazz neste uke. Blant annet i kvartetten Billy Meier har vi gitarist Martin Morland fra Hildrestranda. I Shakai har vi også Eline Rafteseth fra Vestnes på kontrabass.

Fredag er det også forestilling med dansekunstner Solveig Styve Holte fra Volda, mens på lørdag presenteres musikalen Maratondansen» med blant annet Jenny Langlo.

Høydepunkter

– Av høydepunkter kan jeg nevne Van Morrison som kommer tilbake 22 år etter at Bob Dylan og han stod på scenen sammen og skapte historie. Og han er en enda større legende i dag. Maria Schneider, som er artist in residence, har akkurat mottatt den høyeste utmerkelsen en jazzmusiker i USA kan få. Det viser at hun allerede har satt dype spor etter seg, og at hun skal jobbe med norske musikere blir stas.