De tre det gjelder er sportssjef André Nevstad, daglig leder Oddmund Otterlei og medieansvarlig André Gardshol.

Velkjente Ivar Morten Normark ble valgt som ny styreleder i Hødd fotball på et ekstraordinært årsmøte i vår, og Normark bekrefter at han ikke hadde fått beskjed om de økonomiske bekymringene i klubben da han takket ja.

– Jeg har vært med i fotballen så lenge at jeg vet at full oversikt i slike saker får man aldri. Det er jo ikke noe ukjent fenomen at innen fotball så blir det ofte budsjettert offensivt og optimistisk, og dette er vi nå et offer for. Normark er for tiden på bilferie til sitt kjære Nord-Norge, men holder jevnlig kontakt med «hjemmefronten» i Ulsteinvik.

Kurskorrigering

– Det vi gjør nå er en økonomisk kurskorrigering, ikke noe verre enn som så. Hødd har vært ute i verre stormnetter enn dette, fastslår han.

– Vår økonomi er god, både klubbens bredde og topp skal fortsatt ha gode vilkår. Vi prøver å skjerme Sport fra kutt-tiltak, og bevare de sportslige tilbud på alle fronter.

–Men det er ikke kjekt når ledende personer i Hødd må permitteres for kortere eller lengre tid?

– Det er slett ikkje kjekt. Men styret i Hødd fotball har ikke blandet seg inn i hvor kuttene skulle tas ifra. Dette har vært opp til administrasjonen å avgjøre, og de har nå valgt å kutte i egen stab. Om de tiltak vi nå foretar er nok, er vanskelig for meg å si akkurat nå.

Neppe spillersalg

– Kan det bli aktuelt å selge spillere i dette overgangsvinduet?

– Det er noe administrasjonen og Sport må ta en avgjørelse på. Men vi satser sjølsagt på å beholde våre beste spillere.

Og det håper sjølsagt trener Sindre Eid også.

– Det er klart at dersom det kommer et bud på en av våre spillere, så må klubben vurdere dette. Men så langt har vi ikke mottatt henvendelser på noen av våre, sier han.

Eid fastslår også at Hødd heller ikke kan hente inn nye i sommer, sånn uten videre.

– I den situasjon vi er i, så må noen selges før vi kan hente inn nye. Og det forholder vi oss til.