Av de tolv distriktene, som ble laget etter nærpolitireformen ble satt i verk, varsler tillitsvalgte i elleve distrikter om lav bemanning og saker som blir liggende, ofte volds- og overgrepssaker, i en kartlegging utført av NRK.

– Vi har grove voldssaker fra 2016 som ikke er ferdig oppklart. Vi hadde en periode en kø på nesten ti stykker som ventet på å få anmeldt voldtekter, forteller Øyvind Sund, lokallagsleder i Politiets Fellesforbund i Møre og Romsdal til kanalen.

Ifølge Sund handler det om bemanning og penger. Omorganiseringen i politiet har ført til nye funksjoner og arbeidsoppgaver, men ifølge de tillitsvalgte er det bare færre og færre som har tid til å etterforske sakene som kommer inn.

– For oss føles politireformen ganske feilslått. Vi har ikke blitt tilført tilstrekkelige midler for å gjennomføre reformen sånn som vi er pålagt. Det er ikke nok folk å fordele dem på. Da er det en som gjør jobben til to, sier Sund.

Han legger til at situasjonen også går utover de ansatte.

Justis- og beredskapsdepartementet ville ikke stille til intervju med NRK, men har svart på epost.

– Nærpolitireformen er omfattende, og det er naturlig at gjennomføringen av reformen også byr på noen utfordringer. Regjeringen tar dette på største alvor, men vi er overbevist om at reformen er nødvendig for at politiet skal kunne løse samfunnsoppdraget og møte de kriminalitetsutfordringene vi står overfor, sier statssekretær Knut Morten Johansen (Frp).